Ga naar hoofdinhoud

Goodluck VDL gekroond tot kampioen AES Hengstenkeuring

Wiepke en Janko van de Lageweg met Cardento. Foto Lonneke Ruesink
De Baltic VDL-zoon Goodluck VDL (mv. Cassini I) is gisteren tot de kampioen van de AES Hengstenkeuring in Schijndel gekroond. De in 2011 geboren hengst van de VDL Stud werd Gelicensed voor het Anglo European Studbook.


In totaal veertien hengsten kregen de status Licensed, één de status Approved en twee de status Registered, wat goedkeuring voor eigen gebruik betreft. Springruiter Eric van der Vleuten nam voor het eerst zitting in de AES Hengstenkeuringscommissie. “Ik heb zeer zeker gekeken naar de waarde als sportpaard. Ik heb vooral gelet op de balans in galop, het lichaamsgebruik, de techniek en nog meer dingen die je graag ziet bij een goed springpaard, zoals bloed en lichtvoetigheid”, aldus Van der Vleuten.

De kampioen van de keuring werd de Baltic VDL-zoon Goodluck VDL (mv. Cassini I) gefokt en in eigendom van de VDL Stud. “De Baltic sprong op een goede manier met veel vermogen en leek ook voorzichtig te zijn. Een fijn, compleet paard met een goede galop en techniek”, vertelt Van der Vleuten. Ook een zeer in het oog springend paard was de vierjarige Vannan (Diamant de Semilly x Kannan), die in eigendom is van de Roshoeve NV en Stal Tops. “De Diamant is natuurlijk een paar jaar ouder en kon onder het zadel voorgesteld worden. Hij heeft een goed sportmodel, veel bloed, is lichtvoetig en beschikt over veel vermogen. Het leek een heel goed paard”, oordeelde de hengstenkeuringscommissie over het fokproduct van Jan Tops.

Klik hier voor de uitslagen van de AES Hengstenkeuring.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook