Ga naar hoofdinhoud

Henk Nooren stopt als bondscoach Franse equipe

Frankrijk wint CHIO Aken 2012, Nations Cup: L to R: Olivier Guillon riding Lord de Theize FRA, Penelope Leprevost riding Mylord Carthago*HN, Eugenie Angot riding Old Chap Tame & Roger Yves Bost riding Nippon d'Elle with Chef d'Equipe Henk Nooren.
Mylord Carthago won onder meer de Nations Cup in Aken. Foto Kit Houghton / FEI

Henk Nooren legt zijn functie als bondscoach van de Franse springequipe neer. Dat is afgelopen weekend bekend gemaakt. Onder Nooren beleefde het Franse equipe zowel grote successen als teleurstellingen.

Op de Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer vielen de resultaten wat tegen, maar vlak daarvoor sleepte het Franse team wel de landenwedstrijd in Aken in de wacht. Ook op de wereldruiterspelen in Kentucky leverde het Franse team een top prestatie door zilver te winnen. Op de Europese kampioenschappen in 2011 won het Franse team onder Nooren eveneens zilver.

Het is nog onbekend wie Nooren op zal gaan volgen en of Nooren ergens anders als bondscoach aan de slag zal gaan. Op dit moment zou Nooren zich vooral bezighouden met zijn rol als mentor van Luciana Diniz. Diniz behaalde de afgelopen weken fantastische resultaten, zoals winst in de grote prijs van Basel en in de wereldbeker van Zürich afgelopen zondag.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook