Hoge prijzen voor dressuurveulens Prinsjesdag Veiling

De nieuwe veilingmeester Koen Olaerts had niet lang nodig om de prijs voor Governor-zoon Kayne op te schroeven. Op 38.000 liet de Belg zijn hamer vallen voor het bruine hengstveulen en daarmee werd Kayne het duurste dressuurveulen van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. De topprijs van 2014, 24.000 euro, werd vanmiddag meerdere keren overtroffen. 

Veilingtopper Kayne krijgt niet alleen van Governor (v. Totilas) de juiste dressuurgenen mee, ook van moederskant ontvangt Kayne een flinke dosis dressuuraanleg, want moeder Adorijke (v. Rousseau) presteerde zelf in het ZZ-licht. Niemand minder dan Adelinde Cornelissen en Gerard Korbeld zijn de nieuwe eigenaren van Kayne.

Ook Kanjer DDH ging voor een topprijs weg. Een koper had 30.000 euro over voor de zwarte Glamourdale nazaat uit een fantastische moederlijn. Grootmoeder La Traviata (v. Sandro Song) is een volle zus van de beroemde Sandro Hit (oud-wereldkampioen jonge dressuurpaarden) en een halfzus van de Grand Prix-dressuurhengst Diamond Hit.

De prachtige Kagan ter Selle, een zoon van El Capone uit een stam met vele sportprestaties, werd vroeg in de veiling afgeslagen op 28.000 euro. Het zwarte hengstveulen werd aangeschaft door Louis Röst van Stal Het Haarbosch. Voor 24.000 euro verhuist de donkerbruine Fellini-zoon King of Power SQBS, gefokt uit de halfzus van de KWPN-hengst Dark President D&R, naar zijn nieuwe eigenaar.

Kha Diva Corieta Texel (v. Glock’s Toto jr) werd met 16.000 euro het duurste merrieveulen op het dressuurgedeelte van de veiling.

Een fraaie 15.000 euro werd neergelegd voor het Trakehner hengstveulen Milton-Els (v. Millenium)en voor Kassion (v. Sir Donnerhall I).

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.