Ga naar hoofdinhoud

Jaarlijkse internationale Trakehner hengstmarkt in Neumünster

Hofrat, vader van veilingtopper Hopkins.
Volgende week donderdag tot en met zondag vindt net zoals ieder jaar in oktober de internationale  Trakehner hengstmarkt plaats in de Holstenhallen te Neumünster. Daar worden de Trakehner hengst en de Trakehner Sporthorse van het Jaar traditioneel gepresenteerd. 34 jonge hengsten zijn door de preselectie gekomen van de hengstencompetitie gekomen.

De donkerbruine hengst Hofrat is de Trakehner hengst van 2017. Hofrat is in eigendom van de Oostenrijkse Hans-Jörg Gasser. Deze grand-prix dressuur hengst is een zoon van Gibraldi en heeft al voor diverse goeie en bekende nakomelingen gezorgd. Men denke bijvoorbeeld aan de hengst Blue Hors Hotline, die zich zowel in de dressuursport, als in de fokkerij, al heeft bewezen. In 2005 werd deze hengst voor ongeveer 800.000 euro verkocht.

Inmiddels heeft de hengst Hofrat acht zonen die bij vier verschillende stamboeken mogen dekken. Zijn zeven jarige zoon Kipling, die wordt uitgebracht door de Deense amazone Anne Troensegaard in de Inter I, behaalde onlangs nog brons op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

Trakehner Sporthorse

De vos hengst Kawango (v. Sixtus) is de Trakehner Sporthorse van 2017. Zijn amazone Hanne Brenner is sinds een ongeluk in de eventingsport verlamd geraakt. Ze vocht zich terug in de dressuursport voor mensen met een handicap. Nu is ze een van de meest succesvolle Duitse amazone van haar sport. De volgende doelen voor deze twaalfjarige Kawango (die overigens een volle broer is van de Elitehengst Kasparov) zijn de World Equestrian Games in de Verenigde Staten en daarna de Paralympics in Tokyo van volgende jaar.

Bron: Zuechterforum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.