Ga naar hoofdinhoud

Karel Cox overtuigt met KWPN’er Evert in GP Birmingham, Schuttert achtste

Karel Cox hier met Cor van de Wateringhoeve. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Met een formidabele tweede ronde op de KWPN'er Evert won de Belg Karel Cox de 3* Grand Prix in Birmingham. De ogenschijnlijk niet zo sneller zoon van Amadeus, gefokt door Stal Michiel Brusse uit Wapserveen, was met zijn ruiter op de meet ruim twee seconde sneller dan Nigel Coupe en Golvers Hill (v. Ricardo Z). Hendrik-Jan Schuttert plaatste zich voor de tweede omloop met de Unaniem-zoon Expensive, maar kreeg hierin twee balken en werd achtste.

Terwijl in Barcelona de Belgen de Nations Cup wonnen, ging Karel Cox er met de hoofdprijs in Birmingham vandoor. De negenjarige Evert, die Cox sinds begin dit jaar onder het zadel heeft, sprong overtuigend naar de zege. Met een tijd van 38,23 seconden bleef het paar Nigel Coupe met de routinier Golvers Hill ruim twee seconden voor (40,43).

‘Hij is heel snel van nature’

“Het was een mooie barrage”, zei Karel Cox. “Het klinkt raar, maar ik ging voor mijn paard langzaam en probeerde zo de hindernissen foutloos te springen omdat hij snel kan wenden en hij wil snel over de hindernissen. Dus ik moest een een beetje de tijd nemen om de hindernissen te springen. Hij is van nature een heel snel paard.”

Ebolensky snelste vierfouter

Achter Cox en Coupe bleven de Ier Trevor Breen met Golden Hawk (v. Vigo d’Arsouilles) en de Brit Michael Whitaker met Valmy de la Lande (v. Mylord Carthago) nog foutloos en werden vierde en vijfde. Matthew Sampson was op de KWPN’er Ebolensky (v. Clinton) de snelste vierfouter op de vijfde plek.

Derde tijd voor Schuttert

Hendrik-Jan Schuttert klokte met Expensive de derde tijd in de barrage maar kreeg twee balken aan de benen. Het wierp hem terug naar de achtste plaats. Voor de KWPN-hengst Glock’s London (v. Nabab de Reve) en Gerco Schröder was er geen barrage door een fout in het basisparcours. Het paar werd zestiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht HOYS Birmingham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook