Ga naar hoofdinhoud

KNHS ondersteunt Jeugdsportfonds

Foto Lonneke Ruesink
De KNHS ondersteunt het Jeugdsportfonds, dit is gisteravond bekend gemaakt bij de huldiging van de internationale paardensportkampioenen van 2015 bij hoofdsponsor Rabobank in Utrecht. Voorzitter Theo Ploegmakers overhandigde namens de KNHS een cheque ter waarde van 5.000 euro aan Monique Maks, directeur van het Jeugdsportfonds.

“Dit goede doel zorgt er voor dat jaarlijks meer dan 38.000 kinderen in Nederland kunnen sporten. Via het Jeugdsportfonds hebben afgelopen jaar ook heel veel kinderen kunnen paardrijden,” zegt Theo Ploegmakers.

“Paardrijden is populaire sport in Nederland, ook onder de doelgroep kinderen die het Jeugdsportfonds helpt. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de sport kunnen kiezen die ze het allerliefste willen doen. Dan ben je als kind nog meer gemotiveerd om je in te zetten. Vorig jaar hebben we voor ongeveer 560 kinderen het lesgeld betaald. Heerlijk toch om al die blije gezichten te zien in de manege?” vult Monique Maks aan.

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om het lidmaatschap te betalen van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Klik hier voor meer informatie over Jeugdsportfonds.

Bron: Persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.