Kuipers en Houtackers zeer succesvol in Costa Del Sol Tour

Doron Kuipers hier met Baileys.

Doron Kuipers en Yves Houtackers waren vandaag zeer succesvol in de Costa Del Sol Tour in Mijas. Houtackers schreef een 1,40 meter-rubriek op zijn naam. Doron Kuipers pakte de overwinning in het 1,10 meter en het 1,30 meter.

Vanmorgen om negen uur begon de eerste 1,40 meter-rubriek. Geen één combinatie wist het basisparcours foutloos af te leggen. De snelste tijd werd genoteerd door Jessica Dolt in het zadel van HHS Calidera (v.Calido). Het duo finishte in 53,22 seconden. Op plaats twee volgde Benjamin Wulschner met La Darca (v. Landos) in 53,41 seconden. Slechts 0,02 seconden had Doron Kuipers langer nodig dan Wulschner. Hij had voor deze rubriek Etna (v. Canturano) gezadeld.

Klik hier voor de uitslag.

Premium 1,40m

Na de Master 1,40 meter-rubriek werd over dezelfde hoogte de Premium-rubriek verreden. In een tijd van 39,88 seconden pakte Yves Houtackers met Mamba Du Buisson Z (v. Mr. Blue) de overwinning. De Argentijn Fidel Segovia mocht met Suleika D’argouges (v. Quaprice Bois Margot) als tweede opstellen. De Zweedse Antonia Andersson reed de achtjarige Impuls vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck) naar de derde tijd in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Dubbelslag Kuipers

In de middag zette Kuipers zijn zegereeks voort. In het 1,10 meter pakte hij overtuigend de overwinning met Cornville (v. Quasimodo Z). In de barrage noteerde het duo een tijd van 36,94 seconden. Op iets minder dan twee seconden afstand volgde de Britse Jessica Blatchford met de KWPN-er Clementienne (v. Indoctro). De Duitse Franziska Wora was met Lillifee (v. Lordanos) in 39,12 seconden goed voor de derde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Vervolgens evenaarde Kuipers zijn prestatie met Diablo F (v. Canturano) in het 1,30 meter. Hier was hij opnieuw meer dan twee seconden sneller dan de nummer twee. Deze tweede plek werd bezet door Adrian Whiteway met Cash point (v. Com Air). De derde prijs werd gewonnen door de Finse Emma Broända met KWPN-er Buckhorst (v. Cardento). Broända pakte ook de vierde prijs. Dit deed ze met Juniper Romeo (v. Centimor 111).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.