Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz wint overvolle barrage

Luciana Diniz, hier met Winningmood

Parcoursbouwer Gérard Lachat uit Zwitserland had zich vanavond vast een ander slot voorgesteld van het hoofdnummer op het vijfsterren concours in Basel. In de beslissende barrage van de Grand Hotel Les Trois Rois-Prijs mochten 22 deelnemers van start gaan, bijna de helft van alle deelnemers. Luciana Diniz was iedereen te snel af. 

Alle ruiters hadden goed begrepen dat er voor negen van hen geen geldprijs zou liggen aan de finishlijn. Iedereen ging dan ook vol de strijd aan voor een hoge klassering. De Portugese amazone Luciana Diniz had haar toppaard Winningmood voor dit 1,50m parcours gezadeld en had zin in haar taak. Een foutloze rit en een tijd van 32,37 seconden bleek voldoende voor de overwinning.

De Italiaan Piergiorgio Bucci werd tweede met Catwalk Z in 32,50 seconden, nipt voor Katharina Offel met Charlie die 0,03 seconden langer over haar foutloze rit deed.

Constant van Paesschen reed met Diamanthina van’t Ruytershof de snelste barragetijd (31,04) maar zag een balk in het zand vallen en werd achtste.

Onder de barrageklanten waren geen Nederlandse combinaties te vinden. Harrie Smolders liep met Regina Z vier strafpunten op in het basisparcours en werd 25e. Marc Houtzager en Baccarat noteerden vijf strafpunten en eindigden op de 35e plaats.

Klik hier voor de volldige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook