Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas wederom kampioene Lichte Tour *video*

Lynne Maas en Salo

Niet verrassend is Lynne Maas wederom KNHS indoorkampioene in de Lichte Tour. Vorig jaar won zij de titel met Zamora (v. Krack C) en dit jaar zegevierde ze met Salo (v. Ferro). De KWPN-goedgekeurde Apache (v. UB 40) pakte zilver met Emmelie Scholtens. Adelinde Cornelissen en Tiara veroverden het brons.

Kampioene Lynne Maas heeft een grote glimlach op haar gezicht. “Pas tijdens de selecties besloot ik om Salo op dit Indoorkampioenschap te rijden. Hij scoorde beter dan mijn andere paard Zamora. En als ik van deze dames naast me wil winnen, moet ik ook echt het paard meenemen dat het hoogste scoort”, zegt Lynne aan de tafel in de afsluitende persconferentie. “Maar aanvankelijk was ik niet van plan Salo te starten. Maar ik ben blij dat ik toch het zo is uitgepakt.“
Salo (v.Ferro) is weer terug na een lange blessure periode. “Ik ga nu iet meer plannen met hem. We zien wel hoe het gaat.”

Emmelie Scholtens, vorig jaar winnaar in Hoofddorp, moest nu met de achtjarige KWPN-hengst Apache (v.UB-40) genoegen nemen met het zilver: “Nee, ik ben niet blij met dit zilver. Ik had dit niet verwacht. Gisteren lagen we nog heel dicht bij elkaar. Ik wist dat ik er in de Kür nog een schepje bovenop moest doen. Ik ben teleurgesteld in mijn punten, er was een groot juryverschil. Dat is erg jammer. Het maakt echt wel uit of je eerste of tweede wordt.”

Adelinde Cornelissen maakte het podium compleet met de zwarte merrie Tiara (v.Jazz) . “De merrie is pas als negenjarige de sport in gegaan. Ik heb haar de laatste tijd heel veel met muziek getraind. Ik gebruikte haar als stand in voor Parzival in de prijsuitreikingen. Daar had ik best last van. Ik moest laatst in Mechelen zelfs afgroeten in de proef. Vandaag deed ze het echt goed. Ik ben blij met deze derde plaats.”

Klik hier voor de video van de proef.

Klik hier voor de uitslagen.

Interview met Lynne Maas

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook