Ga naar hoofdinhoud

Moederloze Veulencentrale bestaat niet meer

De Moederloze Veulencentrale is opgeheven. Dat bevestigen Service Telefoon Centrale, de dienst die de uitvoering van de Moederloze Veulencentrale onder haar hoede had, sponsor Pavo en de Koepel Fokkerij. De redenen van de ontmanteling zijn de opkomst van social media en een tekort aan geld.

Per 1 januari is de Moederloze Veulencentrale opgeheven. Pavo, die het initiatief sinds 2008 ondersteunde, merkte dat veel matches ondertussen op social media gemaakt werden en heeft daarop besloten de sponsoring stop te zetten. De Koepel Fokkerij, onder wiens verantwoordelijkheid de Veulencentrale viel, is financieel niet bij machte het instituut in stand te houden.

Via deze Facebookpagina’s worden moederloze veulens en veulenloze moeders aangeboden:

Moederloze veulen en veulenloze moeders

Moederloze veulens of Merrie die een veulen zoekt

Lees donderdag meer in de Paardenkrant

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Moederloze Veulencentrale bestaat niet meer

  • Adri Zekveld.

    Aan de ene kant, jammer…maar gelukkig zijn er nu heel goede alternatieven om voor een moederloos veulen een pleegmoeder te zoeken. Waar het heel vroeger mee is begonnen, in de speciale radiorubriek “Mededelingen voor Land-en Tuinbouw” , dagelijks 12.30 uur, met in het seizoen de oproep voor een merrie of veulen, daarna is dit werk overgenomen door de veulencentrale. Wij hebben een paar keer met de veulencentrale te maken gehad. Lof voor de accurate hulp bij vaak traumatische en verdrietige omstandigheden waarin men op dat moment verkeert. Nogmaals dank en respect voor de hulp en bemiddeling!!

  • Henriette

    Jammer, vooral omdat het zo bekend is en je bijna blind dat nummer wist te vinden in al je verdriet. Ik hoop dat de andere nummers ook bekend gemaakt worden in de bladen want als je niets doet met facebook en je moet in de paniek geen zoeken, dat is niet fijn! Dankzij de veulencentrale hebben mijn Ferro merrie en ik na het verdriet om het verlies van haar Voice veulen, onze liefde kunnen geven aan een trekpaardhengstje dat het anders niet gered had. Mijn merrie had voordien meerdere veulens gehad, maar de band met haar adoptieveulen was vele malen groter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.