Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders grossieren in ereplaatsen op CSI Lier

Bart Bles hier met Pandora 258 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het tweesterrenconcours in het Belgische Lier hebben de Nederlanders een karrenvracht ereplaatsen verzameld. Ruben Lamers, Kevin Olsmeyer, Bart Bles en Richelle Verhoeven konden zich wel in een aantal rubrieken klasseren. Een overwinning zat er echter niet in.

1.35m

De winst in het 1.35m ging naar de Griekse Paola Martini op Cleopatra VI (v. Skippy II). Ze was exact even snel als Ruben Lamers en Ariana Z (v. Andretti Z), maar een snellere tijd op basis van de hondersten gaf uiteindelijk de doorslag. Belinda Barker Rikke nam de derde plaats voor haar rekening met Quarelie de la Louvet (v. Nadir di San Patrignano), net voor opnieuw Ruben Lamers, ditmaal met Visconti de Beaufour (v. Numero Uno). De top vijf werd afgesloten door opnieuw een Nederlandse combinatie: Richelle Verhoeven op Davi (v. Namelus R).

Klik hier voor het volledige resultaat.

1.40m

Vijf centimeter hoger, op niveau 1.40m was de zege voor thuisamazone Stephanie Andries op Javenia (v. Nonstop). In een rubriek rechtstreeks op tijd snoepte ze drie tienden af van de tijd van de Braziliaan Fernando Chiarotto Penteado (Divin du Haras des Barrages, v. Kashmir van Schuttershof). Vervolgens vinden we twee Nederlanders. Eerst Kevin Olsmeyer op Bredero (v. Namelus R). Op vier stond Bart Bles en de BWP’er Gran Canyon van HD (v. Cartani). Deze Gran Canyon is een zoon van de voormalige winnares van de GP in Calgary, Candy (v. Nabab de Rêve). Gerard O’Neill en Clim Bim (v. Cassus) mochten ook nog aanschuiven in de prijsuitreiking.

Klik hier voor het volledige resultaat.

LR 1.45m

In de Longines Rankingproef konden de Nederlanders geen rol van betekenis spelen. De winst in de belangrijkste proef van de dag ging naar Gudrun Patteet en Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze). Ze reed in de barrage sneller dan Petronella Andersson (Eclatant, v. Berlin). Diego Perez Bilbao en HH Best Buy (v. Baloubet du Rouet) grepen de derde stek. Een andere Belgische, in de gedaante van Catherine Van Roosbroeck, stond op de vierde plaats. Zij reed Shou d’Ouilly (v. Calvaro Z). Ook op vijf stond nog een thuisruiter, ditmaal Sven Van Dijck en Dante (v. Flipper d’Elle).

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.