Ga naar hoofdinhoud

Pippa Funnell promoot mennen én herplaatste pony’s *Video*

Olympische eventingamazone Pippa Funnell was op de London-Olympia show in een andere rol dan haar gebruikelijke te zien. Funnell deed mee als groom aan het shownummer 'scurry driving' en promootte zo niet alleen de mensport, maar ook het herplaatsen van verwaarloosde pony's en paarden.

Pippa is beschermvrouw van de World Horse Welfare-organisatie en nam om deze reden deel aan de Santa vs Scrooge Scurry Stakes. Beide pony’s die deelnamen aan de show zijn in het verleden verwaarloosd, maar zijn mede dankzij de WHO herplaatst en opgeleid tot menpony.

Funnell fungeerde als groom bij Saphire en haar menster Amy. “Door op deze manier deze pony’s te laten zien hoop ik dat mensen, wanneer ze besluiten een pony aan te schaffen ook denken aan pony’s uit een opvang”, zegt Funnell. “Veel van de paarden en pony’s in de opvang hebben nog een functie. Ze zijn niet allemaal oud of ziek, maar kunnen vaak nog voor veel doeleinden worden ingezet.”

Funnell raakte na afloop van de demonstratie even in de verleiding om één van de pony’s mee naar huis te nemen. “Ik heb zojuist geïnformeerd naar Saphire, want het is zo’n leuke kleine pony voor thuis. Maar ik ben bang dat mijn man het niet ziet zitten wanneer er nog een pony bijkomt!”

 

Bron: Youtube

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook