Ga naar hoofdinhoud

Kleine piek

Adelinde Cornelissen en ParzivalTer voorbereiding op de wereldbekerfinale in Den Bosch zijn we de laatste week wat meer proefgericht gaan rijden. Indoor Brabant is voor mij echter niet de belangrijkste wedstrijd dit jaar. Uiteraard zal ik wel een beetje proberen te pieken, maar mijn hele dagelijkse planning is toch afgestemd op de Olympische Spelen in Londen. Daar moeten we ons natuurlijk eerst nog voor selecteren, Hoofddorp en Rotterdam in juni zijn hiervoor de wedstrijden. Ik weet nog niet of ik tussen Indoor Brabant en deze twee concoursen nog op pad ga. Er is in ieder geval nog niks gepland, dit ligt eraan hoe Jerich Parzival na Indoor Brabant aanvoelt, misschien heb ik nog een wedstrijd nodig om aan het buitenseizoen te wennen. En daarna kunnen we verder gaan optrainen naar Londen.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook goed rijden op Indoor Brabant, maar het traject ernaartoe is dit jaar toch anders. Ook laten veel ruiters deze wereldbekerfinale schieten, wat ik goed kan begrijpen in aanloop naar Londen toe. Toch wil ik graag gaan omdat het in Nederland is én ik ben natuurlijk titelverdediger. Omdat ik vorig jaar de wereldbekerfinale won, heb ik nu het voordeel dat ik maar twee van de wereldbekerwedstrijden hoefde te rijden dit seizoen. Veel andere ruiters moesten om zich te kunnen plaatsen de hele winter alle wedstrijden langs, en dan wordt het inderdaad wat veel.

Ik ga gewoon proberen om er een kleine piek van te maken. En natuurlijk zou ik niet aan start verschijnen als Jerich Parzival niet goed in vorm zou zijn. Maar in mijn trainingen hield ik er wel rekening mee dat ik niet zo ver heb doorgedaan dat hij na Indoor Brabant al op is. Hij moet nog wat overhouden voor het buitenseizoen. Wat dat betreft is het jammer dat de wereldbekerfinale altijd zo laat is, het buitenseizoen is nu eigenlijk al begonnen. Op deze manier moet je gelijk door het buitenseizoen in, waarvan het einde weer het belangrijkst is. Zuinig omspringen met de energie is daarom heel belangrijk.

In Den Bosch voel ik zeker wel de druk om mijn titel te verdedigen. Hoewel veel ruiters verstek laten gaan, staan er toch veel sterke combinaties op de lijst, zoals Isabell Werth en Helen Langehanenberg. Zij reden de afgelopen tijd allebei zeer goede scores. Het zal dus zeker nog een spannende wedstrijd worden. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of ik mee zou doen als de wereldbekerfinale niet in Nederland was en ik me had moeten selecteren. Vorig jaar kon ik na de wereldbekerfinale een kleine rustperiode inlassen, dit wordt nu lastiger. Dit jaar gaan we rustig doortrainen richting Londen. Het scheelt dat ik weet dat Jerich Parzival dit allemaal aankan. Met alle titels die op zijn naam staan, heeft hij dit zeker bewezen.

Adelinde Cornelissen, dressuuramazone
Deze column verscheen vrijdag 13 april 2012 in De Paardenkrant

Eén reactie op “Kleine piek

  • Anja

    Als ik dit zo lees zou het mij niets verbazen als de topfavoriet zich afmeld voor Dem Bosch. Er wordt de laatste tijd te vaak gezegd, paard gezond houden, Hij moet nog wat overhouden etc.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Lees ook