Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen meldt Aqiedo af voor Indoor Brabant

Adelinde Cornelissen en Aqiedo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen zou op Indoor Brabant met twee paarden in de ring verschijnen maar dat is er één minder geworden. Ze heeft Aqiedo (v. Undigo) afgemeld voor de Wereldbeker Grand Prix en neemt nu alleen Zephyr mee naar Den Bosch. Deze Jazz-zoon start ze in de driester. De vrijgekomen plek is inmiddels opgevuld door Denise Nekeman met Boston STH  (v. Johnson) die hun debuut maken in de Wereldbekercyclus. Verder heeft Patrick van der Meer op de valreep een startplek gekregen voor de driester.   

Aqiedo maakte onder Adelinde Cornelissen begin dit jaar op Jumping Amsterdam zijn debuut in de Wereldbeker. Daar liep de KWPN-goedgekeurde zoon van Undigo naar 70,652% in de Grand Prix en 74,875% in de kür. De tweede Wereldbekerwedstrijd een maand later in Neumünster was goed voor 73,043% in de Grand Prix en 77,475% in de kür. Daarmee zette de combinatie in beide proeven het beste Nederlandse resultaat neer.

Wereldbeker Grand Prix

De Nederlandse deelname aan de Wereldbekeretappe in Den Bosch bestaat nu uit Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P., Emmelie Scholtens met Apache, Diederik van Silfhout met Expression N.O.P., Thamar Zweistra met Hexagons Double Dutch, Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. en Denise Nekeman met Boston STH.

Interessante driester

Patrick van der Meer, die met zijn kaderpaard Zippo (v. Rousseau) nog maar net is teruggekeerd van CDI Al Shaqab, heeft op het laatste moment een startplek gekregen voor Indoor Brabant. Hij gaat met Chinook (v. Vivaldi) van start in de driesterren Grand Prix. Het interessante veld in deze driester bestaat voor Nederland verder uit Hans Peter Minderhoud met Zanardi, Edward Gal met Glock’s Voice, Madeleine Witte – Vrees met Cennin, Emmelie Scholtens met Desperado, Marlies van Baalen met Ben Johnson en Adelinde Cornelissen met Zephyr.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook