Ga naar hoofdinhoud

Alex en Diederik van Silfhout scoren in Voorthuizen *update*

Alex van Silfhout met Denzel. Foto: Quillemette Kraaikamp
De familie Van Silfhout was vandaag uiterst succesvol op de Subtopwedstrijd in Voorthuizen. Diederik en Expression behaalden met 71,71% een persoonlijk record in het ZZ-Zwaar. In de Lichte Tour was Alex met een eerste en tweede plaats vooral concurrent van zichzelf." De nadruk ligt op de carrière van Diederik, als er tijd genoeg is vind ik het leuk om zelf ook een wedstrijd te rijden", vertelt de ruiter, trainer en vader van de olympisch kaderruiter.

Van Silfhout senior reed Denzel (v. Santano) en Charming Utopia (v. Winningmood) in de Prix St. Georges. De proef met de achtjarige schimmelruin Denzel was goed voor de winnende score van 71,12%. “Denzel ging heel fijn en hij maakte geen fouten. Het drafgedeelte was super sterk, hij stapt heel correct en dat helpt natuurlijk ook mee in de score. We hadden fijne pirouettes maar in het laatste stuk van de proef raakte Denzel wat leeg. Hij is nog redelijk onervaren en moet echt nog aan kracht winnen.” Met 66,78% voor de proef met de hengst Charming Utopia mocht Alex het rode lint ophalen.” Ook Charming heeft weinig ervaring maar ondanks een paar foutjes was het een nette proef. De draf was gemakkelijk maar in de galop hadden we een mindere pirouette en een wissel in tweeën. Hij doet alles maar moet nog iets stabieler worden”, analyseert de routinier.

Oefenrondje Expression

Diederik en de KWPN-hengst Expression maakten in november met een score boven de 70% een prachtig en winnend debuut in het ZZ-Zwaar. Vandaag was de score van 71,71% goed voor een nieuw persoonlijk record en wederom het oranje lint.” Diederik rijdt vrijdag op de hengstenkeuring in Den Bosch in een presentatie met nakomelingen van Vivaldi. Als voorbereiding gingen we daarom vandaag nog een keer van huis.” Afgelopen weekend had de familie Van Silfhout een druk weekend op Jumping Amsterdam maar wist de thuisblijvende paarden in optimale wedstrijdconditie te houden. “Diederik en ik zijn vanaf Jumping iedere dag naar huis gereden. Dat is het mooie van Amsterdam, het is maar een uurtje rijden naar huis.”

Trainerssucces

Naast de succesvolle prestaties in de ring van vader en zoon behaalden ook de leerlingen van Van Silfhout aansprekende resultaten. Pupil Jean-René Luijmes wist met Sandreo-zoon Aswin de Grand Prix te winnen (69,05%). Leerlinge Mirelle van Kemenade-Witlox werd met Decor Just Royal Dancer tweede met 69% en met KWPN-hengst Decor Vivaldo vijfde met 66,25%. Stephanie de Frel, eveneens leerlinge van Van Silfhout, reed ook met twee paarden in de Zware Tour. Haar Turbo Magic-zoon Zanyo was met 66,85% goed voor de derde plaats.  Voor De Frels proef met de Gelderse hengst Vmf Zethar liet het jurykoppel 65,60% noteren (6e). De sinds kort bij Van Silfhout trainende Mark van den Donk en Jazz-zoon Vivaldi Gw werden beloond met de zevende plek (64,75%).

Wynton-zoon overtuigt

In de tweede groep ZZ-Zwaar wist Esmee van Gijtenbeek met de door haar zelf opgeleide zevenjarige ruin Enton (v. Wynton) de juryleden Adriaan Hamoen en Jacques van der Harst het meest te overtuigen. Met een mooie score van 69,14% won dit duo de eerste proef. In de tweede proef kwam deze combinatie niet aan de start. De in de eerste proef als tweede geëindigde Ashley Langevoort ging hier met Don Primaire-nazaat Dontruschels met het oranje lint aan de haal (67,86%).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook