Ga naar hoofdinhoud

Blue Hors Kingston met 94,4% naar Deens jeugdkampioenschap

Blue Hors Kingston v Glocks Toto jr x Arina elite eptm prok v Turbo Magic Foto: Melanie Brevink-van Dijk
In Denemarken zijn vandaag kwalificaties verreden voor het Deens kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Bij de vijf- en zesjarige paarden werden topscores uitgedeeld. Er was maar liefst 98,8% voor de Deens goedgekeurde Highfive Fuglsang (v. Grand Galaxy Win). De KWPN-goedgekeurde Blue Hors Kingston (v. Glocks Toto jr) kreeg 94,4% toebedeeld en mag dankzij zijn tweede plaats ook naar het kampioenschap.

De vijfjarige Highfive Fuglsang scoorde tienen voor de draf, de stap en vooruitzicht. Voor zijn galop was er een 9,8 en de rittigheit werd met een 9,3 beoordeeld. Kingston kreeg ook een 10 voor zijn stap en een 9,5 voor vooruitzicht.

Zes- en zevenjarige paarden

Cathrine Dufour reed het enige zesjarige paard dat door mag naar het kampioenschap: Straight Horse Don Zuan (v. Blue Hors Zack). De hengst kwam uit op een totaal van 93% met 9,5-en voor zijn draf en vooruitzichten.

Bij de zevenjarige paarden waren de scores minder hoog, omdat dit een gemiddelde is van gangen/aanleg en de gereden proef. Favour Gersdorf (v. Foundation) was met 85% de nummer één.

Uitslag vijfjarige paarden

Uitslag zesjarige paarden

Uitslag zevenjarige paarden

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook