Ga naar hoofdinhoud

Bon Bravour afgemeld voor kleine finale

De volle broer van Bon Bravour (foto) maakte vandaag een succesvol ZZ-Zwaardebuut
KWPN-hengst IPS Bon Bravour (v. Painted Black) is met zijn Belgische ruiter Tom Franckx afgemeld voor de kleine finale van het WK in Verden. De hengst presteerde vandaag in de kwalificatie met een krappe 7,06 beneden zijn kunnen, wat naderhand niet zo vreemd bleek. "Onderweg twijfelde Tom al of Bon Bravour wel helemaal regelmatig liep. Hij heeft zich zelfs een moment afgevraagd wat hij moest doen. Doorrijden of afgroeten. Terug op stal bleek het rechtervoorbeen van de hengst behoorlijk opgelopen. Op het voorterrein moest Tom tot twee keer toe een flinke noodstop maken, omdat enkele andere ruiters nogal oncollegiaal aan het losrijden waren. Als hij geen noodstop had gemaakt, was hij er frontaal bovenop geknald. Waarschijnlijk heeft Bon Bravour zich tijdens een van deze noodstops verstapt", vertelt een aangeslagen Mich Weygers van de IPS Group.

Weygers gaat verder: “Na de proef hebben we Bravour direct laten bekijken door de veterinair. Hij bleek niet helemaal rad. Morgenochtend wordt er hier op het terrein een scan gemaakt van het rechtervoorbeen en we hebben voor komende dinsdag een afspraak gemaakt bij de dierenarts in België. Dit is echt een rampscenario. Hier hebben we het hele jaar naartoe geleefd en Bravour was er helemaal klaar voor. En dan dit. Het is echt vreselijk balen en ik hoop dat het allemaal mee blijkt te vallen.”

De kwalificatie voor zesjarigen werd vandaag overtuigend gewonnen door de winnaares van vorig jaar; Woodlander Farouche (v. Fürst Heinrich). Onder zijn Engelse ruiter Michael Eilberg liep ze naar een 9,42. Emmelie Scholtens stuurde Borencio (v. Florencio) als beste Nederlandse combinatie naar de tweede plek met een 9,16.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook