Ga naar hoofdinhoud

Revanche voor Cornelissen: Approved naar 85 punten

Approved (Aquido x Jazz) Foto: Jacquelien van Tartwijk /Paardenkrant-Horses.nl

Werd Approved (voorheen Jaqiedo) bij het afgelopen najaarsonderzoek niet ingeschreven omdat hij niet aan het minimum voor rijdbaarheid kwam, nam hij vandaag revanche in de Pavo Cup-selectie in De Wolden. Onder Adelinde Cornelissen schitterde hij en liep overtuigend naar 85 punten, waarmee hij een ticket voor de halve finale met gemak binnen sleepte.

Na het najaarsonderzoek werd Approved in Oldenburg voorgesteld en verdiende daar zijn goedkeuring. In De Wolden liet de hengst zien over drie kwaliteitsvolle basisgangen te beschikken en toonde juist over een fijne rijdbaarheid te beschikken.

Dream Boy-zoon op twee

Een opvallende nummer twee in de selectie: Jester’s Dream (v. Dream Boy) onder Marrit Reusien. Trea Mulder-Dolsma fokte de donkerbruine ruin uit een merrie van de Friese-hengst Tietse D. Jester’s Dream overtuigde met een fijne draf met goed gebruik van het achterbeen en een voorbeen dat mooi uit de schouder komt.

Ex aequo

Drie vierjarigen verzamelden 82 punten. Peter Wetzelaer had daarvan twee paarden onder het zadel: Joule Sollenburg (Electron x OO Seven) en Just Mickey (Lord Leatherdale x Negro). Annabel Rootveld stelde derde met 82 punten voor: de donkerbruine Jersey Shore (Rock Forever I x Fidertanz).

Kwaliteit

In totaal verdienden maar liefst vijftien vierjarigen een ticket voor Ermelo. Slechts vier verdienden geen groen licht.

Adelinde Cornelissen met Approved:

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook