Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen vertelt over ziekte en herstel Parzival *audio*

Adelinde Cornelissen en de van een hartritmestoornis herstelde Jerich Parzival (v. Jazz) zijn geselecteerd voor het EK dressuurteam. Studio Sport-verslaggever Edwin Cornelissen bracht deze week in Nijkerk een bezoek aan Adelinde Cornelissen om te kijken hoe ze ervoor staan. “Ik mocht weer rijden en ik dacht dat hij eerst als een ouwetje zou beginnen, maar hij was gelijk wakker. Ik dacht: 'ik moet even vasthouden'”, zegt Cornelissen lachend.


“Eigenlijk pak ik zijn normale trainingswerk weer op. We gaan kijken of we op kunnen bouwen naar het EK. Dat is haalbaar. Ze zeggen dat het vier weken duurt voordat de conditie weer optimaal is en toen ik begon was het nog zes weken. Hij is wel een wonder. Waar de andere paarden na bijvoorbeeld een lange reis een dip je hebben, is hij altijd gelijk fis, fit, scherp en vol energie”, vertelt de amazone.

In het audiofragment van de NOS vertelt Adelinde Cornelissen over het ontdekken van de ziekte van Parzival, de weg naar herstel (“Ik ben niet snel zenuwachtig, maar dat was wel zenuwslopend”) en het overlijden van haar tweede paard Galahad.

Bron: Horses / NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook