Ga naar hoofdinhoud

Publiekslieveling KWPN hengstenkeuring Kingston vertrekt naar Blue Hors

33 Kingston JZ v Glock's Toto jr x Arina elite eptm prok v Turbo Magic. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

De zwarte hengst Kingston is verkocht aan de toonaangevende stoeterij Blue Hors. De 3,5-jarige Kingston arriveerde afgelopen zondag op zijn nieuwe stal bij Blue Hors in Denemarken en stalruiter Daniel Bachmann Andersen is zeer enthousiast hem te mogen rijden. Ze hadden slechts twee momenten om elkaar te leren kennen, maandag- en dinsdagochtend voor de kerstshow van dinsdagavond, waarbij Kingston zijn imposante draf toonde en waar het publiek laaiend enthousiast op reageerde."Ik heb nog nooit op een 3-jarig paard gereden dat zo belachelijk goed is," vertelde Daniel tijdens de kerstshow.

Kingston is een nakomeling van  Glock’s Toto Jr. die gereden wordt door Edward Gal. Glock’s Toto Jr. won als 5-jarige de Pavo Cup en heeft inmiddels drie goedgekeurde zonen bij het KWPN, waaronder Kingston.

Publiekslieveling

De zwarte hengst was de publiekslieveling van de KWPN hengstenkeuring 2018 en slaagde voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo met een totaalscore van 85,5 punten. Hij scoorde op alle onderdelen een 8,5 en een 9 voor de werkbaarheid. Kingston is inmiddels goedgekeurd bij het KWPN, Hannover en Oldenburg en wordt in maart 2019 gepresenteerd op de hengstenkeuring van het Deense stamboek.

Bron: Blue Hors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook