Ga naar hoofdinhoud

Friese hengst Walt 487 naar Verenigde Staten

De op Grand Prix-niveau presterende Friese hengst Walt 487 (Gjalt 426 x Ulke 338) is verkocht naar de Verenigde Staten. De afgelopen twee jaar werd de hengst gereden en uitgebracht door Hennie Roffel, daarvoor bracht Jean van Deventer hem uit in de Lichte Tour. 

In 2015 werd Walt via het verkorte onderzoek ingeschreven bij het KFPS en doorliep op driejarige leeftijd de ABFP-test met 79,5 punten in het kader van het nakomelingenonderzoek van zijn vader. Daarna werd de hengst door Jolanda Schreuder opgeleid als dressuurpaard en vervolgens door Jean van Deventer uitgebracht in de Lichte Tour. Nadat Van Deventer besloot terug te keren naar Zuid-Afrika, nam Roffel de teugels over.

Gentleman

“Het is niet in één woord uit te drukken wat je voor mij betekent”, schrijft Roffel op haar Facebook-pagina. “Walt, een prachtig paard met een fantastisch charisma, een geweldig mooi sprekend oog, super uitstraling en – zoals ik al vaker heb gezegd – een echte Gentleman. Je krijgt vast een super plekje in Amerika.” Walt was in eigendom van Sybren Minkema en Jolanda Schreuder.

Bron: Horses.nl/FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook