Ga naar hoofdinhoud

Dujardin: ‘Aken goede test voor Wereldruiterspelen’

De Britten hebben het dressuurteam bekendgemaakt dat deelneemt aan de Nations Cup in Aken. Eén van de teamleden is Charlotte Dujardin, zij verschijnt voor het eerst met Valegro in de wedstrijdring sinds de door haar gewonnen Wereldbekerfinale in april. "Blueberry (stalnaam Valegro, red) is thuis in fantastische vorm en kijkt ernaar uit om weer te doen waar hij het beste in is: competitie", aldus Charlotte Dujardin. "Aken is voor ons een belangrijke wedstrijd. Het is een geweldige show en het is een goede test voor de Wereldruiterspelen."

In het team krijgt Dujardin gezelschap van Michael Eilberg met Half Moon Delphi, Daniel Watson met Fideramber en Nikki Crisp met Pasoa.

In Aken wordt de een-na-laatste wedstrijd van de huidige FEI Nations Cup-reeks verreden. De Britten staan er met een zevende plek met slechts negen punten niet best voor. Op dit moment staat Nederland met 30 punten aan de leiding, op slechts twee punten achterstand gevolgd door Zweden. Denemarken staat met 20 punten op de derde plek.

De dressuurwedstrijden op CHIO Aken vinden plaats van 17 tot en met 20 juli. De dressuuronderdelen op de Wereldruiterspelen in Caen zijn van 25 tot en met 29 augustus.

Bron: Horses / Horseandcountry.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook