Ga naar hoofdinhoud

Jorst’s Lichte Tour-paard Ray Dance via Helgstrand terug in Duitsland

Charlotte Jorst hier met Kastel's Nintendo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tienjarige Westfaler Ray Dance waarmee Charlotte Jorst in de Lichte Tour startte, is weer terug in Duitsland. De zoon van Rockwell komt onder het zadel van Ann-Christin Wienkamp, die ruin ook heeft opgeleid. Eurodressage meldt dit op haar website. Ray Dance werd bij Andreas Helgstrand ingeruild toen Jorst daar in oktober onder meer Grand Galaxy Win aankocht. 

De in de Verenigde Staten woonachtige Deense onderneemster Charlotte Jorst sloeg in oktober haar slag bij Andreas Helgstrand. Jorst kocht in één klap drie paarden bij Helgstrand Dressage: de KWPN-hengst Grand Galaxy Win T (v. Apache), de hengst Atterupgaards Botticelli (v. Benneton Dream) én de Deense kampioen Zhaplin Langholt (v. Zonik). Grand Galaxy Win T blijft voorlopig nog bij Helgstrand, de andere twee zijn in Californië op stal.

Ingeruild

Met de aankoop ruilde Jorst haar Lichte Tour paard Ray Dance in. Jorst kocht de zoon van Rockwell in 2016 aan en wist in 2017 en 2018 verschillende eerste plaatsen en hoge klasseringen met de Westfaler te halen. Internationaal kwam de amazone in februari 2018 voor het laatst aan de start.

Terug bij Wienkamp

Ray Dance kwam bij Helgstrand weer in de etalage en vond onlangs in Duitsland weer een nieuwe eigenaar. Ann-Christin Wienkamp zit weer in het zadel van de ruin. Voor de verkoop naar Jorst had ze het paard in opleiding. Wienkamp werd met Ray Dance onder meer vierde in de finale op het Bundeschampionat bij de vijfjarigen in 2014. Ondertussen heeft het nieuwe paar alweer hun wedstrijd debuut gehad. In de S* werden ze zesde met 70.397%.

Bron Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook