Ga naar hoofdinhoud

Joyce van Schaick: ‘Ik ga nog niet te hard juichen’

Joyce van Schaick met Well Done Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd vandaag in Soest reed Joyce van Schaick haar zevenjarige Glendale (v. Ampère) naar 66,127%. Met die score won het duo met overmacht de Prix St. Georges en bleef ruim vier procent voor op de concurrentie. Een mooie opsteker voor de amazone die de Ampère-zoon vanaf zijn derde onder het zadel heeft maar die eerder nog wat spooky kon zijn.

“Ik ben er super blij mee. Glendale lijkt de laatste tijd aardig stabiel en hij was vandaag vrij relaxed en liet zich goed bewerken. Maar ik ga nog niet te hard juichen”, vertelt Joyce van Schaick lachend.

Wat slordigheidjes

Op de stabiele cijferlijst stonden meerdere achten. En op één van de keertwendingen na, waar één van de drie juryleden een 5 voor gaf, stonden er geen onvoldoendes op het protocol. “Ik heb fijn gereden en was voor dat ik de punten wist al tevreden. We hadden hier en daar nog wat slordigheidjes en ik ga nu proberen het meer af te werken om richting de zeventig procent te kunnen gaan.”

Jury blij verrast

Van Schaick brengt de Ampère-zoon, die ze in gedeeld eigendom heeft met zijn fokker Willem Auke van der Linde, sinds dit seizoen uit in de Lichte Tour. “Het is leuk dat Glendale nu lekker mee doet en dat het zo beloond wordt. Na afloop sprak ik een van de juryleden en zij was blij verrast en vond dat Glendale heel veel vooruit gegaan was. Hij is nog jong zat en doet het voor zijn leeftijd super. Ik hoop dat hij m’n volgende Grand Prix-paard wordt.”

Well Done voorlopig uitgeschakeld

Met haar Grand Prix-paard Well Done Sollenburg (v. Metall) gaat het momenteel minder voorspoedig. “Welly is voorlopig uitgeschakeld en dat valt me heel zwaar. Hij kwam een aantal jaar geleden heel goed zijn koliek operatie, begin dit jaar moest hij geopereerd worden aan een chronische ontsteking in de peesschede en inmiddels waren we weer aan het trainen. Het geopereerde deel lijkt stabiel maar nu heeft hij een blessure op een plek daarboven.”

Onzeker en voorlopig afwachten

Ondanks dat de vooruitzichten niet heel positief zijn, blijft Van Schaick hoop houden. “Het is heel onzeker en het blijft voorlopig afwachten, maar de vorige therapie is ook goed aangeslagen. Waarschijnlijk heeft Welly een rare beweging gemaakt in het land maar ik vind het sneu om hem binnen te houden. Hij moet blij en fris is z’n hoofd blijven want anders kwijnt hij weg. Het was drie weken geleden best acuut en als de blessure veroorzaakt is door trauma, dan is er een goede kans op herstel. Volgende week beginnen we met IRAP-therapie en zo lang als er hoop is vecht ik door. Ik schrijf hem zeker nog niet af en ga hard mijn best doen om hem terug te laten keren.”

Van Kalkeren volgt

Miranda van Kalkeren volgde op de tweede plaats. Zij reed Callas (v. Johnson) naar 62,059%. De overige combinaties in de Prix St. Georges bleven onder de zestig procent.

Inter I voor Van Logchem en Klaassen

Trudy van Logchem won de eerste groep Intermédiaire I. De juryleden beloonde haar proef met Enorm (v. Ziësto) met 65,196%. Het duo werd op de hielen gezeten door Yvonne Zuring met Showsister S J (v. Show Star) die uiteindelijk met 65,098% tweede werden. In het kleine tweede groepje Inter I mocht Iris Klaassen het oranje lint ophalen. De score met Denzel B (v. Jazz) kwam uit op 63,824%.

De Geus wint Zware Tour

Marijke de Geus reed Adjudant (v. Tango) in de Grand Prix naar 61,685% en won daarmee het gecombineerde klassement Zware Tour. De Intermédiaire II-proef van Annemarth Lieman en Acantho (v. Sydney) was goed voor 60,956%. Naast de tweede prijs heeft het duo met die score ook het startbewijs voor de Grand Prix op zak. De overige Zware Tour-combinaties zat het niet mee. Een combinatie bleef steken onder de zestig procent, drie (!) combinaties werden uitgesloten en een ruiter besloot de proef vrijwillig te beëindigen.

Galiart pakt de dubbel

In de eerste groep van het ZZ-Zwaar was Jesslin Galiart oppermachtig en de enige die boven de 65 procent uitkam. In de eerste proef stuurde ze Capetown (v. Jimtown) naar 66,857% en in de tweede proef naar 65,429%. De rode linten gingen naar Raquel Ramos Augusto die in deze klasse debuteerde met Max (64,571%) en Monique Laseur – van Dommelen met Amazing Lady (v. Paddox) met 62%. Vivianne de Jong met Zavinko V (v. Hamlet) en Laura Smit met Zosimo (v. Negro) eindigden allebei in een proef als derde.

Ook Kaart twee keer aan kop

In de tweede groep van het ZZ-Zwaar zette Desiree Kaart in beide proeven de hoogste punten neer. Met Fetiny Begijnhoeve (v. Tango) kwamen de scores uit op 61,143% en 61,429%. Iris Verheij volgde in beide proeven als tweede. Zij reed Epril W. (v. Wynton) naar 60,286% en 60,357%.

Junior Kok op dreef

Nikita Kok was goed op dreef bij de jeugd. Met de ervaren Sandman (v. Ragazzo) won de junior met 64,47% het gecombineerde klassement voor junioren en young riders. In de individuele proef kwam de score uit op 66,103%, waarmee het duo als enige combinatie automatisch won.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook