Ga naar hoofdinhoud

Kimberly Pap wint eerste dressuurtitel op KNHS Indoorkampioenschappen

Update
Kimberly Pap met Victory. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het KNHS-centrum is zojuist de eerste kampioen van de KNHS Indoorkampioenschappen Dressuur gehuldigd. De eer was voor Kimberly Pap die met haar paard Just A Dream een zeer nette proef reed in de klasse M1 die goed was voor 72,66%. Nicky Snijder behaalde de hoogste score van dit kampioenschap met Joyfull STH, maar werd na zijn proef uitgesloten.

De Nunspeetse amazone heeft als A-kaderlid bij de Young Riders al vele nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen op haar naam geschreven en mag daar vandaag de M1-titel aan toevoegen. Ze vertelt enthousiast na de huldiging: ‘Ik heb echt fijn gereden en ben super tevreden over de proef die heb ik laten zien. Mijn paard Just A Dream staat altijd heel scherp aan de hulpen. Eigenlijk ging alles heel goed en maakten we geen fouten. Ze is vooral heel constant in haar prestaties en laat een fijne lossigheid zien. Toch blijft het wel spannend om op een kampioenschap te rijden, zeker tegen zo’n sterke groep. Ik kom graag in Ermelo om op de KNHS Kampioenschappen te rijden. Voor mijn jonge paarden is het dé wedstrijd van het jaar en het doel waar ik met ze naar toe wil werken. Volgende week kom ik weer aan de start in de klasse M2 met mijn andere jonge paard. Hopelijk kan ik dan net zo fijn rijden als vandaag.’

Podium

Op het podium werd Kimberly Pap vergezeld door Emma van den Hooven met High Hope met wie ze ook al erg succesvol was in de jonge paarden competitie. Het brons in de klasse M1 werd gewonnen door Lars Op ’t Hoog in het zadel van de Lord Leatherdale-nazaat Jameimy V.

Ongekroonde kampioen

Nicky Snijder was de ongekroonde kampioen in dit kampioenschap in de klasse M1. Hij stuurde Joyfull Sth (v. Boston) naar een super strakke proef die 73,389% opleverde en daarmee Pap op meer dan een half procent het nakijken zou geven. Na afloop van zijn proef kreeg Snijder te horen dat het bit waarmee hij Joyfull reed officieel niet in de klasse M1 mocht worden gebruikt.

Uitslag M1 Paarden

 1. Kimberly Pap – Just A Dream (v. Dream Boy), 72,667%
 2. Emma van den Hooven – High Hope (v. Sezuan), 72,611%
 3. Lars Op ’t Hoog – Jameimy V (v. Lord Leatherdale), 71,611%
 4. Kim Noordijk – Jupiter (v. Eye Catcher), 71,111%
 5.  Joyce van Opbergen – Jenna-Verina (v. Franklin), 70,611%
 6. Petra Murdoch – Jamaica Utopia (v. Fairytale), 68,444%
 7. Diana Vinke – Juventus (v. Bocellie), 68,00%

Bron: Horses.nl/KNHS

4 reacties op “Kimberly Pap wint eerste dressuurtitel op KNHS Indoorkampioenschappen

 • Elly de Vries

  Nee Nicky Snijder werd op de punten kampioen! Helaas door onduidelijkheid over toegestane info over bitten Gediskwalificeerd

 • Sjoukje

  Dan ben ik wel benieuwd naar het bit waar hij mee reed.

 • Jan Jonas

  Beschamend wat hier gebeurt. Ruiter en paard komen de losrijbaan in, rijdt vervolgens een zeer goede proef zonder getrek of verzet van het paard met een trens (kan alleen niet zien wat voor trens). Hij wint de proef op cijfers en wordt na de proef gediskwalificeerd om dat het paard een niet toegestaan bit in de mond had. Dit riekt naar willekeur. Eerste plaats had de Stuart, buiten de controle van het sperriempje en neusriem, de ruiter moeten waarschuwen, dat het paard met een niet toegestaan bit in de losrijbaan was. De ruiter kon dan nog van bit wisselen. Zo vaak worden zaken veranderd, voordat het paard de hoofdring in gaat, denk aan bandages en pijpkousen enz.enz. Ik wil wel zeggen dat de hele discussie rond het bit door een stel gekken over de top is getild. Ook met het zachtste bit kunnen er problemen komen, maar dat heeft een andere oorzaak maar niet het bit. Ik ga niet nu uitweiden, wat die oorzaken wel zijn.

 • Maarten

  Wat voor bit gaat het hier nou eigenlijk over dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook