Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders domineren uitslag Prix St. Georges Lier

Diederik van Silfhout met Impression. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Lier werd vanavond nog de 4* Prix St. Georges verreden en hierin kleurde het podium volledig oranje. Diederik van Silfhout voerde de uitslagenlijst aan en Tommie Visser en Dominique Fillion volgden hem op de voet. Thalia Rockx pakte nog een top vijf-klassering en het debuut van Dinja van Liere en Hermes resulteerde in een mooie tiende plek.

Diederik van Silfhout laat Impression (v.Don Schufro) dit weekend debuteren op internationaal niveau en imponeerden gelijk de jury. De proef van het duo werd gewaardeerd met een percentage van 72.588. Dit was voldoende voor van Silfhout om er met de winst vandoor te gaan.

Tommie Visser zadelde Genesis Begijnhoeve (v.Jazz) voor de Lichte Tour proef. De Nederlander kwam tot een score van 71.824% en mocht daarmee achter van Silfhout aansluiten op de tweede plaats. Dominique Fillion zat Visser kort op de hielen met Frida K (v.Fidertanz). De amazone scoorde 71.412% en nestelde zich op de derde plek.

Rockx en van Liere

Na haar tweede plaats van vanmiddag bij de Young Riders plaatste Thalia Rockx zich ook in de Prix St. Georges in de top van het klassement. De amazone werd met Gerda Nova (v.Romanov) vijfde met een score van 70.676%. Dinja van Liere liet Hermes (v.Easy Game) ook debuteren op internationaal niveau en kreeg van de jury 69.882%. Hiermee eindigden de twee op een tiende plek.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook