Ga naar hoofdinhoud

Nederlands dressuurteam voor CHIO Rotterdam bekend

Diederik van Silfhout met Four Seasons Foto Melanie Brevink-van Dijk

Bondscoach Rien van der Schaft heeft bekend gemaakt welke vier ruiters deel uit maken van het Nederlandse dressuurteam dat in de FEI Nations Cup op het CHIO Rotterdam aan de start verschijnen. Edward Gal met Glock's Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN N.O.P., Diederik van Silfhout met Four Seasons en Madeleine Witte-Vrees met Cennin gaan eind deze maand de strijd aan. 

Het CHIO Rotterdam dat van 22 tot en met 25 juni wordt verreden is aangewezen als observatiewedstrijd voor het EK en is dus een belangrijke krachtmeting in aanloop naar Gothenburg.

Van Silfhout nu al in landenteam

Met de vier aangewezen teamleden probeert het Nederlandse team het succes van vorig jaar te evenaren. Toen won oranje in eigen huis de FEI Nations Cup. Gal met Voice en Minderhoud met Johnson brengen als combinaties de meeste ervaring mee in het team. Witte-Vrees, die afgelopen weekend wegens een hernia verstek moest laten gaan in Roosendaal, had al aangegeven in Rotterdam van de partij te willen zijn. Zij acteert met Cennin nu ruim een jaar op dit niveau, terwijl Van Silfhout pas vorige maand met Four Seasons internationaal op het hoogste niveau debuteerden.

Landenwedstrijd

In de landenwedstrijd gaat Oranje de strijd aan met België, Engeland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten. Voor laatstgenoemde zal onder andere Laura Graves met Verdades, die op de Spelen in Rio nog deel uit maakte van het team dat brons won, het de Nederlandse combinaties moeilijk proberen te maken.

Net als vorig jaar wordt de landenwedstrijd beslist over drie proeven. Alle vier de teamleden rijden de Grand Prix, waarvan de beste drie scores tellen. Vervolgens rijden twee combinaties de Grand Prix Special. Van dit resultaat tellen beide scores mee voor het team. De andere twee combinaties komen in de kür op muziek aan de start, waarbij alleen het beste resultaat voor de landenwedstrijd meetelt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook