Ga naar hoofdinhoud

Nicky Snijder succesvol in Oostermoer Kei dressuur 2017

De Rietweg manege in Bronneger stond afgelopen zaterdagavond in het teken van de vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Juryleden Laura Zwart en Laura van Hemmen kregen een flink stel fijne paarden te beoordelen. In beide leeftijdscategorieën en in de finale om de Oostermoer Kei waren het paarden van familie Nekeman uit Hasselt, die er onder Nicky Snijder met de overwinning vandoor gingen.

In de finale voor vierjarigen mochten vijf paarden overrijden. De rubriek werd gewonnen door Identity STH, die voorgesteld werd door Nicky Snijder. De ruin liet zien over kracht en balans te beschikken en imponeerde met zijn talent tot sluiten in draf en galop. De Charmeur-zoon is gefokt en in eigendom bij L.F Nekeman & B.Nekeman-Alteveer uit Hasselt. De tweede plaats was voor Ivy (v.Davino VOD) onder Astrid Reinders. Deze merrie werd gefokt door H. Wobbes en staat geregistreerd bij J. Vincourt uit Veeningen. Idefix STH (v. Dorado) eindigde onder Nicky Snijder op de derde plaats, Hoogadel (v. Hofrat) werd vierde met Marjan Hooge en de vijfde plek was voor Intense (v. Dream Boy) met Anthea Vis.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen reed Nicky Snijder niet alleen de winaar, maar ook de nummer twee. High Energy STH (v. Jazz), gefokt en in eigendom bij L.F Nekeman & B.Nekeman-Alteveer uit Hasselt, imponeerde de jury vooral in haar sterke galop. De merrie won niet alleen in haar leeftijdsklasse, maar was ook in de finale de beste en won de Oostermoer Kei. Ook de tweede plaats was voor een paard van de familie Nekeman. Havanna STH is net als High Energy STH een nakomeling van Jazz  en werd gefokt door P. Crum uit Herveld. De derde en de vierde plaats werden opgeëist door Cecile Smit; de derde plaats met Hunter (v. Connaisseur) en de vierde plaats met Hylinde (v. Wynton).

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.