Ga naar hoofdinhoud

Van Peperstraten zet zegereeks voort en maakt hattrick

Daphne van Peperstraten met Cupido. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Waar Daphne van Peperstraten ook aan de start verschijnt met haar Greenpoint's Cupido (v. Johnson) maakt ze een verpletterende indruk op juryleden. Zo ook in de kür op muziek op CDI Roosendaal. Met een eindtotaal van 76,075% boekte ze de derde zege op rij op Brabantse bodem. Toch kwam er geduchte concurrentie van landgenoot Zoë Kuintjes.

Dit maal geen unanieme zege voor Van Peperstraten. Zoë Kuintjes was het hele concours al succesvol met haar nieuwe troef Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhal I). In de kür op muziek moest Kuintjes met een miniem verschil van 0,3% voor de derde keer deze wedstrijd haar meerdere erkennen in de onverslaanbare Van Peperstraten.

Op kop

De jury’s bij H (Jean-Michel Roudier) en bij B (Jacques van Daele) waardeerden het optreden van Kuintjes en de Sir Donnerhall I-dochter met de winnende score. Met name het ritme, energie en elasticiteit van Primeval Brittsion viel bij de juryleden in de smaak. Dit leverde de combinatie dan ook vier achten en een 7,5 op in het artistieke gedeelte. Uiteindelijk kwam de score van Kuintjes uit op 75,775%. Met deze scores vormden Kuintjes en Van Peperstraten de absolute top van deze rubriek.

Op afstand

Thalia Rockx volgde Kuintjes op enige afstand met haar Florett As-zoon Verdi de la Fazenda. Met deze vijftienjarige ruin presteerde Rockx om tegenwoordig in de boeken te staan als jongste Grand Prix-amazone van Nederland. Ook in Roosendaal was deze combinatie succesvol. Rockx moest even groeien in de wedstrijd en steeg van een negentiende plaats via een zesde plaats naar een derde plaats in het klassement. Het duo was met 72,700% goed voor derde plaats in de kür op muziek.

Nederlandse bodem

Ook de vierde prijs kwam toe aan een Nederlandse amazone. Florence Siemer haalde met Zidane (v. Inspekteur) precies 72%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook