Ga naar hoofdinhoud

PSG-debuut levert Adelinde en Governor ticket Jumping Amsterdam op

Update
Adelinde Cornelissen met Governor (v. Totilas) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-hengst Governor verscheen in augustus dit jaar voor het laatst in de ring op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Daar veroverde de Totilas-zoon onder Adelinde Cornelissen de zilveren medaille. Vandaag maakte hij in Assen op overtuigende wijze zijn Lichte Tour-debuut. Met 74,2% won hij de Prix St. Georges en sleepte daarmee gelijk een ticket voor Jumping Amsterdam in de wacht.

Het is een druk weekend voor Cornelissen, die gisteren met een persoonlijk record de Grand Prix op CDI Exloo won met de door haar ouders gefokte Jazz-zoon Zephyr. Zondagavond rijdt ze daar de kür op muziek. ‘Tussendoor’ ging het ritje met Governor naar de Sunrise Stables in Assen, en niet zonder succes.

Keuze voor rust

“Dit was de eerste officiële wedstrijd van Governor”, vertelt Cornelissen trots na de prijsuitreiking. “Al voordat hij goedgekeurd was dekte hij volop. In het winterseizoen lag de focus op de KWPN Hengstencompetitie, in de zomer een aantal jaar achter elkaar het Wereldkampioenschap en de selecties daarvoor. Dat vond ik druk genoeg en daarom heb ik hem tussendoor niet de ring ingereden. Op deze manier kreeg hij nog wat rust.”

Top karakter

“Daarnaast is hij absoluut niet kijkerig, voor de ervaring hoefde ik hem dus niet de ring in te rijden”, vervolgt de amazone. Dat de hengst over een top karakter beschikt, werd in Assen wederom bevestigd. “Hij doet heel gefocust zijn werk en is altijd goed bij de les.”

Compleet paard

Al met al maakt dat Cornelissen meer dan tevreden. “Het is gewoon een geweldig paard. Hij is heel compleet: hij is ontzettend knap en kan onwijs goed bewegen. Hij liep in Assen de proef ook al foutloos door. Natuurlijk heb je hier en daar kleine dingetjes onderweg, waarvan je weet dat ze beter kunnen, maar dat zijn kleinigheden.”

Gelukslaarzen

Cornelissen raakte gisteren in Exloo haar wedstrijdlaarzen kwijt. Tot op heden werden die nog niet geretourneerd. “Natuurlijk hoop je dat iemand de verkeerde laarzen heeft gepakt en ze netjes terugbrengt, maar gelukkig had ik mijn reservelaarzen.” De reservelaarzen leverden haar echter al wel twee overwinningen op. “Misschien moeten dit nu maar mijn gelukslaarzen worden”, lacht de amazone.

Chris Epskamp overtuigd in Intermédiaire I

Het hoogste percentage in de Intermédiaire I werd bij elkaar gereden door Chris Epskamp. Hij stuurde de Rubels-zoon Wubels Zw naar 64,21%, genoeg om bijna drie procent voorsprong te pakken op Grieteke Oldenburger en de Uphill-zoon Fysio Hippique Flabbergasted OSN. Epskamp mocht in het ZZ-Zwaar tweemaal het witte lint in ontvangst nemen, daarvoor zadelde hij de Johnson-dochter Dhallydin.

Dubbel voor Yvonne Snieder

De dienst in beide ZZ-Zwaar-proeven werd echter uitgemaakt door Yvonne Snieder. De leerlinge van Tonnie Huberts behaalde met TandArt Glory Days (v. Jazz) 64,28% en 66,64% en schreef daarmee twee overwinningen op haar naam. De Lord of Loxley-dochter TandArt Cadorijke debuteerde op dit niveau en deed dat niet onverdienstelijk: zij werd twee keer tweede met scores van 64,07% en 64,29%.

Huberts en Van der Schaft aan kop in Zware Tour

De Grand Prix U25 stond in het kader van de Kingsley Future Cup. Daar won Carlijn Huberts met haar Rousseau-zoon Watoeshi, die goed was voor 66,15%. Bij de senioren Grand Prix was Rien van der Schaft de beste. De ex-bondscoach reed de Dayano-zoon Chopin C.L. naar 65,71%, waarmee hij dik drie procent voorbleef op Anouk Noordman en Atze (v. Astor).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook