Rechter legt Ceylan Avinal dwangsommen op - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Rechter legt Ceylan Avinal dwangsommen op

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
De voorzieningenrechter in Breda heeft de druk op Ceylan Avinal opgevoerd door dwangsommen op te leggen, mocht de dressuuramazone het paard Zygrande le Coupied aanstaande vrijdag niet terugbrengen naar Theo Verboort. De prikkel om zich aan het vonnis van 31 augustus jongstleden te houden is aanzienlijk. Avinal verbeurt 10.000 euro voor elke dag dat het paard niet wordt teruggebracht, met een maximum van 250.000 euro.

Ceylan Avinal en Zygrande le Coupied zijn sinds enige tijd allebei spoorloos. De amazone liet weten het paard bij zich te willen houden omdat ze een aanzienlijke kostenpost heeft waarvoor Theo Verboort moet instaan. De amazone heeft Zygrande immers jarenlang getraind en haar moeder heeft al die tijd de kosten gedragen.

Onterechte vorderingen

De Bredase rechter wees alle vorderingen af die Theo Verboort had gericht aan het adres van Ceylans moeder Diana Adriaansen. Zo moest Adriaansen een paardenwagen teruggeven. “Ik ben blij dat de rechter erkent dat deze vorderingen ten onrechte waren ingesteld”, aldus mr Stephan Wensing, de advocaat van Diana Adriaansen.

Gijzeling afgewezen

Ook de overigen vorderingen van Verboort werden afgewezen. Verboort had onder meer geëist dat moeder en dochter gegijzeld zouden worden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook