Ga naar hoofdinhoud

Rothenbergers groom Robbie Sanderson vertrekt naar Denemarken

Sönke Rothenberger en Cosmo in de prijsuitreikingFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Robbie Sanderson verlaat de familie Rothenberger waar hij een aantal jaren de vaste groom van Sönkes Olympiade-paard Cosmo was. In Rio werd de ervaren groom 'wereld beroemd' toen hij in de prijsuitreiking een klap op zijn hoofd kreeg van Cosmo.

Voor de Brit Sanderson kwam een droom uit in Rio. Een Olympische medaille ontbrak nog in de rij van successen van ‘zijn’ dressuurpaarden die hij groomde. Hij werkte eerder onder meer voor de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat en de Amerikaanse Susan Dutta.

Op de website van Dressurstall Rothenberger staat: “Robbies inzet was een belangrijke bedrage aan Cosmo’s weg naar Olympisch goud, we zijn hem daar erg dankbaar voor. We zijn bedroefd dat Robbie bij ons weggaat.”

Sanderson vertrekt naar stoeterij Blue Hors in Denemarken.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Dressurstall Rothenberger

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook