Ga naar hoofdinhoud

Niet Schneider of Kittel, maar Spencer Wilton wint Grand Prix Special

Spencer Wilton met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Een verrassende winnaar in de Grand Prix Special op CDI Darmstadt. De Britse ruiter Spencer Wilton wist favorieten Patrick Kittel en Dorothee Schneider achter zich te laten. Hij reed met de inmiddels veertienjarige Super Nova II (v. De Niro) naar een percentage van 76,471%.

Wat de uitslag nog bijzonderder maakte was dat Wilton bij drie jury’s op de tweede plek stond en bij twee jury’s op de eerste plek, terwijl Patrick Kittel net de omgekeerde klassering (twee keer tweede en drie keer eerste) behaalde. Dankzij de ruim 76 en 77% bij de jury’s B en M viel de score van Wilton toch een half procent hoger uit.

Kittel op twee

Patrick Kittel zadelde voor deze Grand Prix Special de Fürstentraum-merrie Well Done de la Roche CMF. De negenjarige merrie is de halfzus van het Grand Prix-paard Dandy de la Roche CMF CH die furore maakt onder de Zwitserse amazone Antonella Joannou. Onder Kittel liep de negenjarige merrie naar een knappe gemiddelde score van 75,922%, goed voor een tweede plaats.

Schneider

Een derde plaats was er voor Dorothee Schneider met de Rubin Royal-dochter Fohlenhofs Rock’n Rose. Deze combinatie behaalde 73,216%

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook