Ga naar hoofdinhoud

Sterke dagscoorder bij jonge dressuurpony’s

Foto Lonneke Ruesink

Alweer de zevende selectiewedstrijd van het KNHS Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s stond afgelopen zaterdag in Gieten op het programma. De zesjarige High Flown’s Orlando (v. Bodo) liep naar de hoogste dagscore.

In de rubriek voor zesjarigen was de zege voor High Flown’s Orlando met Carlijn Vaessen. Deze combinatie stak met een score van 79,5 punten met kop en schouders boven de concurrentie uit en won overtuigend de rubriek. Deze combinatie nam in 2013 en 2012 ook al deel aan de finale, waarin de palominopony als vierjarige de derde prijs won.

Van de vijf combinaties die van start gingen in de categorie voor vijfjarige dressuurpony’s was de goedgekeurde palomino hengst Desperado (v. Bowe) onder het zadel van Marjan de Hooge de sterkste. Met een puntentotaal van 76,5 reed deze combinatie zich meer dan tien punten los van hun concurrenten.
Bij de vierjarige pony’s eindigde Topvoorters Monopoly (v. Wengelo’s Ricardo) gereden door Sterre Uiterwijk bovenaan met een score van 67 punten.

Op 26 juli worden de laatste twee selectiewedstrijden van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge Dressuurpony’s verreden in Ermelo en Tolbert. Daarna worden de combinaties die mogen starten in de finale op 23 augustus in Kootwijk bekendgemaakt.

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook