Ga naar hoofdinhoud

VIDEO: Totilas in actie onder Ann-Kathrin Linsenhoff

Totilas (v. Gribaldi) is na zijn pensioen niet meer onder het zadel in actie te zien geweest. Voor kerst maakt mede-eigenaresse Ann-Kathrin Linsenhoff een uitzondering. De stiefmoeder van Matthias Alexander Rath toont dat Totilas de kunstjes nog altijd kent.

Bron: facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

17 reacties op “VIDEO: Totilas in actie onder Ann-Kathrin Linsenhoff

 • L. Buil

  Sorry, maar hier kijk ik dus NIET graag naar.
  Er mist zoveel aan dit plaatje.
  Kijk alleen al een naar zn mond.
  Not a happy athlete.
  Ik had hem veel liever gezien in een ontspannen drafje, lekker over zn rug met takt, ritme & regelmaat.
  Dit is trucjes rijden om het trucjes rijden terwijl de basis ontbreekt.

 • Jacky

  Precies l.buil. En dan ook lekker voorbeeld om Zander cap te rijden pfffff arm dier.

 • Jopie Kappert

  Teleurstellende reacties weer te lezen, ik zou is meer naar jullie zelf kijken dan naar het paard want wat een beklaag weer. Ga wat leuks doen met kerstmis i.p.v. een top fit senior paard afkraken!

 • AW

  Krijgen we dit gezeur weer!

 • Iris

  Ben je met pensioen mag je nog niet lekker in het bos wandelen…..

 • Ben Verheij

  Het was natuurlijk weer wachten op negatieve reacties. Wat is dat toch in die dressuurwereld. Altijd dat zuur, betweterig, bijna afgunstig en afkerig reageren naar elkaar. Het enigste dat ik objectief in bovenstaand filmpje kan waarnemen is een bijna 20 (!) jarig paard die voor zijn leeftijd nog geweldig door de baan gaat. Iedere neutrale paardenliefhebber zal toch met mij eens zijn? Hij ziet er fantastisch uit en wordt door zijn eigenaren op een respectvolle en gezonde manier door zijn oude dag gebracht. Ik denk dat veel mensen hier beter een groot voorbeeld aan zouden nemen dan er meteen weer zo’n zurige saus over te moeten gooien. Je hoeft niet meteen lief te zijn naar elkaar, maar in dit geval komen we al een heel eind met volgende kerstgedachte: “doe’s normaal naar elkaar!”

 • jan jonas

  Passage en piaffe schijnen nog indruk te maken. De dressuursport heeft zich wel verlaagd naar het het niveau van emotie. Steeds zie ik filmpjes van een aantal bekende Nederlanders waar paarden deze circusachtige bewegingen maken. Het schijnt mensen hiermee geraakt te worden. Laat het FEI wereldkampioen schappen verzamelingen zoals passage en piaffe organiseren. Dit schijnt nog te boeien. De andere onderdelen lijken niet te boeien. Ik zie ook liever een ontspannen paard met ontspanning in de mond.

 • L. Buil

  Natuurlijk kon ik verwachten dat men vind dat ik negatief ben.
  Als jurylid ga ik altijd uit van het positieve en in mijn eigen rijden ook.
  Ik laat mij bijna nooit negatief uit, al helemaal niet op sociale media ,maar ik vind dit filmpje gewoon geen reclame voor dit paard dat de harten van de wereld heeft verovert destijds, ook het mijne!
  Ik ben absoluut Totilas-fan!

  Maar kennelijk kan dit topfitte 20-jarige paard dit in zijn lijf gewoon niet meer aan.

 • Conrad Beck

  Rast Rostet zeggen ze hier in Duitsland, en als Ann Kathrin (zelf ook niet meer de jongste) een beetje Pi en Pa laat zien op een senior die dat heel gemakkelijk kan, is dat in mijn ogen geen enkel probleem. En ja, als het weer het toelaat mag Totilas ook voor een buitenritje zeker weten. Echter, voor de rest van zijn leven aan een lange teugel door het bos te sloffen, maakt het echt niet beter!

 • guido

  hij mag nog altijd meer dan 18 uur per dag in zijn vierkant cel staan en als mevrouw zin heeft in rijden mag hij zij oude kunstjes weer vertonen in plaats uren door bos en weiland te wandelen op een normale manier hoe een paard beweegt aan lange teugel dit noem ik hoogmoedswaanzin !!!!

 • J.Smid

  Wat een enorm triest beeld, dat je als wereld’s paard moet eindigen met zo’n ruiter op je rug. Ìk gun hem een jongere lichtere ruiter die met meer ontspanning en plezier hem de laatste jaren mag aftrainen.

 • Brigitte

  Ik begrijp al helemaal niet wat de toegevoegde waarde is om Überhaupt zo een Amateuristisch filmpje van de legende Totilas plaatsen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hierop zit te wachten en hier blij van wordt.

 • Luc

  Het is van achter je toetsenbord natuurlijk makkelijk commentaar geven. Wanneer ik op een landelijke dressuurwedstrijd kom, ziet het er vaak nog een stuk minder harmonieus uit. Maarja dit is Totilas hè…

 • Raymond

  Het dekseizoen komt er ook weer aan,stel je eens voor dat men hem zou vergeten. Verwacht dat ze dit niet voor niets de wereld inslingeren,want dan had het ook van een buitenritje kunnen wezen lijkt mij

 • Delphine Loriot

  Wat goed dat u herkent dat hij de KUNSTJES nog altijd beheerst. Het zou veel toevoegen als u het verschil tussen kunstjes en PAARDRIJKUNST uitvoerig uit de doeken zou doen, dat zou waardevolle aanvullende educatieve informatie zijn. Dan zou iedereen kunnen begrijpen waarom het kunstjes zijn en helemaal niets met paardrijkunst van doen heeft.

 • Jan Elshof

  Inderdaad wat een gezeur allemaal. De meeste ruiters, amazones en paarden komen never in a lifetime op dit niveau en ga er maar van uit dat hij goed verzorgd wordt. De meeste paarden hebben het minder en mevrouw Linsenhoff mag er mee doen wat ze wil en kan nog steeds beter rijden dan de meesten van ons.

 • Robin

  Het dier is 19, bijna 20 jaar, is het nog niet genoeg geweest? Hij heeft alles gegeven en is, als dank, door Rath & Co. volledig kapot gereden. Hoezo piaffe en passage, waarvoor? Triest gezicht. En als je hem zo nodig moet berijden, dan hooguit een ontspannen draf aan de lange teugel, maar nogmaals: waarvoor? En af en toe een buitenrit lost ook niets op: nog steeds met iemand op zijn rug en scherp bit in zijn mond, nog niet vrij. Liever had ik een video gezien van Totilas die heerlijk door de velden galoppeerde, los, zijn manen in de wind … lekker onder de modder, het liefst met een groep andere paarden erbij. Hij heeft genoeg geleden, gun het dier in vredesnaam zijn pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook