Ga naar hoofdinhoud

Undercover zit Parzival op de hielen

Adelinde Cornelissen is goed aan de Wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant begonnen. Met 79,96 won zij zojuist met Jerich Parzival het eerste onderdeel, de Grand Prix. Maar de steeds beter wordende combinatie Edward Gal-Glock's Undercover zat Cornelissen op de hielen.

Met een ingetogen proef hield Cornelissen nog wat energie over voor het onderdeel waar het werkelijk om gaat, de kwalificatiewedstrijd om de Wereldbeker, die morgenmiddag plaatsvindt. “Het ging goed, maar ik ben niet helemaal tevreden. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Parzival hield een beetje in. Ik had het gevoel dat hij een beetje onzeker was in de ring na Amsterdam. We gaan eraan werken dat hij zijn zelfvertrouwen terugvindt”, aldus Cornelissen. Edward Gal en Undercover lieten een uitmuntende proef zien met een weergaloze piaffe en pasage-tour. De score van 78,62% bracht hen de tweede plaats, ruim voor Isabell Werth en Don Johnson.

De andere Nederlanders reden ook sterk in Den Bosch. Stephanie Peters krijgt in de ring steeds meer controle over Unlimited, wat in een fraaie score van ruim 71% en de vijfde plaats resulteerde. Laurens van Lieren werd met ruim 70% zevende met Hexagon’s Wellnetta, gevolgd door Marlies van Baalen en BMC Miciano.

Twee Nederlandse combinaties verschenen niet aan de start. Imke Schellekens-Bartels trok zich met Toots terug, evenals Hans Peter Minderhoud met Tango. Toots heeft last van een allergie en Tango verstapte zich gisteren.

Klik hier voor een video van de proef van Adelinde Cornelissen.
Klik hier voor een video van de proef van Edward Gal.
Klik hier voor een video van de proef van Isabell Werth.
Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook