Ga naar hoofdinhoud

Valverde oppermachtig bij vijfjarige dressuurpaarden

Eva Möller en Valverde tijdens hun ereronde op de Bundeschampionate 2019. Foto: Equitaris.

Met overmacht won Valverde (Vitalis x Ampere) met Eva Möller het Bundeschampionat voor vijfjarige paarden. De Westfaalse premiehengst kreeg een 9 voor draf, een 9,5 voor stap en galop, een 9 voor durchlässigkeit en een 9,5 voor de totaalindruk, hetgeen een eindscore van 9,30 betekende.

De door Eugene Reesink en Rob van Puijenbroek gefokte Valverde werd zowel in 2018 als dit jaar ook al overtuigend kampioen van Westfalen. Hij werd vorige maand bovendien tweede in zijn kwalificatie op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo, en vierde in de finale. In die beide proeven kreeg de henst een tien voor stap. Valverde is in eigendom van Helgstrand Dressage.

Franziskus-zoon naar tweede plaats

De tweede plaats was voor de eveneens Westfaals gefokte Federer 8 (v. Franziskus), die door Portugees Carlos Manuel Valerio Caetano werd voorgesteld. De ruin kwam, mede dankzij een 9,5 voor draf en een 9 voor stap tot 8,60 totaal. Federer is gefokt door Reyering en Ansgar.

Don Mateo (v. Don Juan de Hus) tekende met Anna-Sophie Fiebelkorn voor de derde plaats met een gemiddelde score van 8,50. Daarbij een 9 voor de draf.

Federer 8 en Carlos Caetano. Foto: Equitaris.

 

Don Mateo met Anna Sophie Fiebelkorn. Foto: Equitaris.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook