Ga naar hoofdinhoud

Z2 kampioene Evi van Rooij: ‘Het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen’

Evi van Rooij met King Stayershofs Jango. Foto: Jacquelien van Tartwijk.
Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen werd gisteren afgesloten met de titelstrijd in de Z2 cat. D/E voor de pony's. De Nederlandse top was bij elkaar en de kür moest de verdeling van de medailles brengen. In een nek-aan-nek-race met Micky Schelstraete wist Evi van Rooij, op haar verjaardag, met King Stayerhof’s Jango het goud uit het vuur te slepen in de koningsklasse. Brons ging naar Lilli van den Hoogen en de met veel schwung bewegende Martinez Candyman, die opviel door zijn uitstraling en mooie type.

“Dit is wel het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen”, straalt Evi van Rooij, die in Ermelo haar vijftiende verjaardag vierde. “Ik wilde gewoon twee fijne proeven rijden en had dit echt niet verwacht.”

‘Dit is wel de mooiste titel’

De hoogbenige King Stayerhof’s Jango van Evi van Rooij wist te overtuigen met zijn fijne manier van bewegen en mooie stille aanleuning. “Ik was heel gespannen voor mijn kür. Zo beginnen vanmiddag met de winst in de eerste proef was natuurlijk heel fijn. Ik was echt heel tevreden over mijn kür, al was Jango wel iets aan de matte kant na de eerste proef. Ik wist ook echt niet of ik zou winnen. Iedereen reed goed in de finale. Dit is denk ik wel de mooiste van alle titels die ik de afgelopen jaren heb gewonnen. Ik rijd Jango nu twee jaar. We begonnen toen gelijk in het Z2. Het doel is nu het EK.”

Familie succes

De dochter van succesruiter Arthur van Rooij staat zelfbewust de pers te woord. “Jango is een pony die altijd voor me wil werken en eigenlijk altijd foutloze proeven loopt. Het is ook echt een familiesucces. We doen het echt met z’n allen. Ik geef mijn zusjes af ten toe les en zij helpen me weer met opzadelen.” Eerder op de dag kreeg Evi’s zus Nina al de het brons in de klasse L2, DE omgehangen.

Laatste kampioenschap voor Elin’s Noncisdador

Voor Micky Schelstraete was het zilver met haar ervaren schimmel Elin’s Noncisdador ook bijzonder. De 17-jarige routiner liep twee hele goede proeven dit Indoorkampioenschap, waarvan aangekondigd werd dat het zijn laatste was in zijn indrukwekkende loopbaan.

Wolters: ‘Het was genieten’

Patricia Wolters-van den Berg jureerde de finale van het Z2-DE kampioenschap samen met Kees op ’t Hoog en Piet Groen. “We hebben mooie küren gezien, mooi op de muziek gereden ook. Het zijn hele ervaren amazones, die weten hoe ze een kür moeten rijden en hoe ze hun pony’s moeten verstellen. Het was echt genieten.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.