Ga naar hoofdinhoud

Zilveren medaillewinnaar Destacado krijgt titel FRH

Matthias Alexander Rath met Destacado FRH (v. Desperados) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Hannoveraanse hengst Destacado heeft tijdens de gala-avond van de 135ste Elite-Auktion in Verden de begeerde titel FRH van de Hannoveraner Förderverein gekregen. De Bundeschampionaat winnaar van Desperados FRH won dit jaar onder zijn ruiter Matthias Alexander Rath zilver op het wereldkampioenschap in Ermelo bij de vijfjarigen.

“Met deze prijs worden de uitstekende sportieve prestaties van de hengst gewaardeerd”, aldus Hans-Henning von der Decken, de voorzitter van het Hannoveraner Verband. De in 2015 goedgekeurde premiehengst Destacado won als driejarige het Bundeschampionat. Daarvoor had hij al met hoge cijfers de hengstentest in Schliekau volbracht met zes negens.

Hoog in porttesten

De familie Rath-Linsenhoff kocht de zoon van de Grand Prix-hengst Desperados FRH op de veiling hengstenkeuring voor 100.000 euro. De successen volgden elkaar op. Vorig jaar liep Destacado met 9,14 de hoogste punten in de sporttest in Warendorf. Ook in februari liep hij hoog in de sporttest en haalde 9,23.

Zilver op WK

Veel indruk maakte Matthias Alexander Rath met de voshengst in Ermelo op het WK. Het paar werd vice-kampioen achter Revolution (v. Rocky Lee). Steady en met enorm veel harmonie liep Destacado – met een 10 voor de stap – naar 9,48.

Destacado FRH is met zijn vijf jaar het jongste paard in de Hannoveraner Förderverein.

Bron Hannoveraner Verband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook