Ga naar hoofdinhoud

Eerste 5* overwinning Lucas Porter: ‘Fantastisch om WEF af te sluiten met zege’

Lucas Porter en Diamonte Darco. Foto © Sportfot

De laatste week van het Winter Equestrian Festival in Wellington is ingegaan. De openingsrubriek kwam gisteren op naam van Lucas Porter. De leerling van Jeroen Dubbeldam boekte zijn eerste 5* zege, hij deed dat op zijn routinier Diamonte Darco (v. Unbelieveable Darco). "Het voelt geweldig om het WEF af te sluiten met een overwinning en zo af te sluiten op het hoogste niveau in onze sport", zei de 21-jarige Amerikaan.

Als tiende reed Lucas Porter met zijn veertienjarige merrie Diamonte Darco de piste binnen en snelde in 25,79 seconden over de tweede fase van het 1,45m-parcours. De jonge Amerikaan hield de leidende positie tot het einde vast.

‘Kan risico’s nemen’

“Ik was al snel tot aan de dubbel, daarna heb ik bij de laatste hindernissen de wendingen erg kort kunnen rijden”, verklaarde Porter na afloop. “Ik nam zo min mogelijk galopsprongen als nodig was. Zij [Diamonte Darco] is zo voorzichtig dat ik risico’s kan nemen.”

”Bridget’ is een vechter met een groot hart’

Vier jaar zit Lucas Porter nu in het zadel van de in Engeland geboren Diamonte Darco, daarvoor ree zijn broer Wilton twee jaar het paard. Porter: “‘Bridget’ is een vechter met een groot hart, ze is een geweldig paard. Ik kan met haar een speedclass winnen, maar ze springt ook net zo goed een dikke Grand Prix. Ik hou van haar tot aan haar dood!”

Tijden top tien dicht bij elkaar

Achter Porter werd Kristen Vanderveen met Bull Run’s Prince of Peace (v. Cardenio) tweede op slechts twee tiende (25,97). Dan weer op twee tiende van een seconde (26,15 seconden) volgden twee ruiters. Daniel Coyle met de KWPN’er Farrel (v. Cardento) en de Mexicaan Juan Jose Zendejas Salgado op Artillero (v. Cabdula du Tilllard).

Smolders dubbel nul met Cas 2

Dat het snel ging in de rubriek bleek uit het feit dat de top 10 onder de 27 seconden bleef en tot een op een dikke seconde achter Porter finishte. De top vijf werd volgemaakt door Eric Lamaze en Fine Lady 5 (v. Forsyth) in 26,22 seconden. Harrie Smolders bleef met Cas 2 (v. Indoctro) dubbel nul maar viel buiten de prijzen door een langzame tijd. Met Corrada (v. Oklund) kreeg hij in de tweede fase een springfout.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook