Ga naar hoofdinhoud

Blue Hors koopt duurste Starsale-veulen

Met een gemiddelde prijs van 7.400 euro en veel veulens die rond de 10.000 werden verkocht, zorgde Starsale gisteravond in het Fries Congrescentrum in Drachten voor veel blije gezichten. "Vorig jaar maakten we al een sprong", vertelt bestuursvoorzitter Ben Platzer, "maar met een betere gemiddelde prijs hebben we daar nu nog weer een schepje bovenop gedaan."

Esben Möller van de Deense stoeterij Blue Hors kocht het duurste veulen, de fantastisch bewegende Karamel’s Toto Texel (18.500 euro). Een derde van de collectie bestond uit dressuurveulens, die voor mooie prijzen aan de man werden gebracht. De Ferguson-zoon Keep In Touch MB leverde 15.500 op en 13.500 werd betaald voor een tweede veulen uit de Texel-fokkerij van Wim van der Linde, Kevin Costner Texel (v. Negro). Een zoon van Franklin (Kensington WL) en een van Ferdeaux (Knoxville TT, gefokt uit de Grand Prix-merrie Utah van Danielle Houtvast) leverden 11.500 euro op.

Maar de noordelijke fokkers staan natuurlijk vooral bekend om hun goede springlijnen. Uit de Loma-, Balia-, Minka-, Sina- en Jikke-stam werden goede veulens aangeboden. “We zagen opnieuw dat de bewezen verervers het meeste geld opbrengen”, aldus Platzer. “Kopers zijn wat voorzichtiger met veulens van jonge hengsten.”

Een halfzus van nationaal kampioene Chinchidee en van de Grand Prix-hengst Quite Magic, Klarenchidee DN van Derk Noordhuis, was met 17.500 het duurste springveulen. Net als in Borculo waren de nakomelingen van Cornet Obolensky erg gewild. Voor Kinook (mv Baloubet du Rouet) werd 16.000 betaald, Kristallic SMH leverde 12.500 op.

Opnieuw slaagde Starsale erin om kopers, verkopers en publiek een heerlijk avondje te bezorgen. “Dat is ook onze doelstelling”, aldus Platzer. “De mensen moeten een sfeervolle veiling beleven en een avondje uit zijn. Daarnaast zijn we trots dat we met 15 jaar Starsale het vertrouwen van kopers en verkopers hebben gewonnen. We hebben in die beide netwerken geïnvesteerd. De kopers hebben ons het vertrouwen gegeven door ons hun beste veulens aan te bieden en wij zijn op zoek gegaan naar een Europees netwerk van kopers. Daarnaast vond ik het leuk om te zien dat ook nieuwe, jonge kopers geïnteresseerd waren in onze veulens. Mensen als Daan van Geel, maar ook Erik Koele van stoeterij Turfhorst uit Wezep.”

Lijst van geveilde veulens.

Bron: Horses

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.