Ga naar hoofdinhoud

CK Utrecht: Uitzonderlijke groep driejarige springmerries

"Een uitzonderlijke groep driejarige springpaarden", sprak inspecteur Henk Dirksen verheugd op de Utrechtse Centrale Keuring. "De deelname van springmerries aan keuringen loopt in veel regio's terug, hier hebben we een grote en een goede groep gezien.". Vijf merries mogen door naar de NMK met aan kop de Marius Claudius-dochter Karbarella (mv. Indoctro) van fokker F.C.M. Spithoven uit Werkhoven, die ook de dagtitel pakte. 

Bij de driejarigen werden ook Ko-Jay ES (Golden Dream x Jumbo-Jet) van fokker Egbert Schep, Kovella ES (Fernando H x Diarado) van Egbert Schep), Kitcat TCS (Kannan x Cupido Flamingo Z) van Tim en Leida Collins en Egbert Schep en Kalista ES (Fernando H x Concorde) van Egbert Schep teruggeroepen voor het formeren van de kopgroep. Vier van de vijf merries in de kampioensring van Schep dus, maar met de kampioenstitel ging uiteindelijk de vijfde heen.

Gelderse asielzoeker kaapt titel bij driejarige dressuurmerries

Geen Utrechtse merrie vooraan bij de driejarigen op de Centrale Keuring in Houten. De Gelderse ‘asielzoeker’ Kimnik (Expression x Cabochon) van fokkers Marleen Ras en Jan Willems uit Halle streek met de eer. Ze liet in de kopgroep de andere driejarigen Kiki-Strona (Eye Catcher x Rousseau) van Rob van Ruitenbeek en C. van Mourik en Kwieni K (Desperado x Florencio) van Siem Korver achter zich.

Juryvoorzitter Marian Dorresteijn liet weten dat de bewegingen van Kimnik de doorslag hadden gegeven. In het dagkampioenschap is deze Gelderse merrie niet welkom, dus daarin komt Kiki-Strona terug. Wel mag Kimnik naar de NMK.

Dagkampioenschap voor Jirra

In het dagkampioenschap was de zege voor Jirra (El Capone x Farrington) van Stal van Vliet uit IJsselstein. Zij was kampioen bij de vier tot en met zevenjarigen.

Kimnik (v. Expression) met fokkers en eigenaren Marleen Ras en Jan Willems.

Secret levert KWPN-kampioen

De eerste twee kampioenen van  de Centrale Keuring van Utrecht in Houten zijn er twee van niet-KWPN hengsten. Bij de dressuurveulens kaapte een hengstveulen van veeldekker Secret de Utrechtse titel en bij de springgefokte veulens ging een Ducati van Schuttershof er met de titel vandoor.

Newman (Secret uit Evicola v. Spielberg x Krack C) van fokker en eigenaar B. Bulthuis uit Westbroek werd door de jury onder leiding van Marian Dorresteijn boven Napoleon SW (Daily Diamond x Jazz, fokker Stal Willig VOF uit Abcoude) geplaatst, waarbij Dorresteijn de souplesse, de zelfhouding en het aansprekende model als pluspunten van de Secret noemde. Een derde dressuurveulen mag van Houten door naar de NVK in Ermelo: het merrieveulen New Style (Incognito x Ampere).

In totaal verschenen bij de dressuurveulens twaalf veulens in de baan (zes hengst/zes merrie).

Veulen van Van Kooten

Bij de springgefokte veulens ging de titel naar een veulen van de familie Van Kooten uit Montfoort. Napapijri (Ducati van Schuttershof uit Anola v.  Quidam de Revel) mag samen met de nummer twee No Surrender (High Shutterfly x Nassau) van B. Rijsdijk uit IJsselstein en W. Broekman uit Bennekom naar Ermelo. Bij de springgefokte veulens werden er vier hengstveulens en één merrieveulen gepresenteerd.

Napapijri (Ducati van Schuttershof x Quidam de Revel) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Uitslag CK Utrecht

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook