Ga naar hoofdinhoud

Desperado aan kop bij vierjarigen Pavo Cup

KWPN-hengst Desperado (Vivaldi x Havidoff) is goed begonnen aan zijn Pavo Cup. In Ermelo wist hij vanmiddag de hoogste score bij elkaar te lopen in de halve finale voor vierjarigen. Onder het zadel van Emmelie Scholtens liep hij naar 88 punten. De hengst viel op in zijn mooie voorkomen, langgelijnde model en royale basisgangen. Wel werd hij zo nu en dan wat kort in de hals gedurende zijn presentatie.

Drie paarden volgen met 85,5 punt. Al halverwege de ochtend liep elitemerrie Taxi Buuron Diva (Vivaldi x Gribaldi) deze score bij elkaar. Onder haar amazone Corina Verbocht liet de merrie zich in alle drie de basisgangen van haar goede kant zien. Daarbij legde ze veel gemak en een goed achterbeengebruik aan het daglicht. Ook Dundee M (Lord Leatherdale x Sandro Hit) – voor wie het doek viel aangaande het KWPN-hengstenselectietraject – behaalde onder Sharon Loeffen 85,5 punt. De stoere zwarte is een zeer opvallend paard in de baan. Hij werd constant in de aanleuning en met veel voorkomen gepresenteerd. Het achterbeen kon sterker aantreden. De derde met 85,5 punt is KWPN-hengst Diëgo (Negro x Don Gregory), gereden door Severo Jurado Lopez. Diëgo ging met een goed achterbeengebruik door de baan, maar kon in het geheel even meer lossigheid laten zien.

NMK-merrie Begijnhoeve’s Dolly (Ziësto x Osmium), die zich met veel houding en techniek presenteerde, maar zich wat losser kon laten in de stap,  ging met Jessica Buying naar 85 punten. Morgen komen vanaf half negen de vijfjarigen in de baan in het kader van hun halve finale.

Klik hier voor een fotoreportage.
Klik hier voor de uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook