Ga naar hoofdinhoud

Edorijke als compleetste naar dressuurtitel Gelderland

Foto Melanie Brevink

De provincie Gelderland beet dit jaar het spits af wat betreft de centrale KWPN-keuringen. Op het terrein van het KNHS-centrum in Ermelo kwamen dressuur-, spring en tuigpaarden voor de jury.

Tien driejarige dressuurmerries kwamen aan het eind van de dag terug om te strijden om de titel ‘Beste driejarige dressuurmerrie van Gelderland’. Vanuit vijf plaatsingsgroepen plaatste dit tiental zich. Een groep waarin veel variëteit aan modellen en bewegingsvormen terugkeerde en de titel uiteindelijk op naam kwam van de meest complete. Al in de ochtenduren maakte Ampère-dochter Edorijke (mv. Krack C) van Joop van Uytert uit Heerewaarden veel indruk en ’s middags deed ze niet anders. De royaal gelijnde merrie ontving eerder op de stamboekopname al 85 punten voor haar fraaie exterieur en galoppeerde daarnaast ook nog eens voor negentig punten. Daarmee was Joop van Uytert net als vorig jaar – toen Daula (v. Gribaldi) kampioen werd – de eigenaar van de beste driejarige dressuurmerrie. Overigens pakte Edorijke ook de algemene dressuurtitel, aangezien de beste oudere merrie Baileys (v. Don Primaire) van E.L. Stuivenberg uit Soets niet uit de provincie Gelderland komt.

Edorijke bleef voor op één van de beste bewegers van de dag. Het gaat om Jazz-dochter Eldora II (mv. Negro) van N. van Herwijnen uit Tiel en als derde volgde één van de twee Uphill-dochters die de kopgroep mochten formeren. Het betreft El Wieni L (mv. Cabochon) van M.R. en A.R. van Norel uit Epe en H.H. Schuldink uit Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook