Ga naar hoofdinhoud

Eerste keuring Bonte Paarden Stamboek

Foto Paul Ruisendaal

De vereniging Bonte Paarden Stamboek had afgelopen zaterdag in Stieltjeskanaal haar eerste merrie-veulenkeuring. Meer dan vijftig merries en veulens kwamen voor. Het Bonte Paarde Stamboek is gelieerd aan de Duitse ZSSE, waarvoor Duitse keurmeesters overkwamen om de merries en veulens te zien. De Bonte Paarden worden opgenomen in het EU-erkende stamboek van het Duitse Pinto Barockpaard. 

Diverse veulens zijn zaterdag geprimeerd en de merries zijn opgenomen in de merrieboeken van de ZSSE. Voor de veulens reikte de ZSSE het EU-erkende paardenpaspoort uit dat op verzoek van Bonte Paarden Stamboek ook de Nederlandse teksten bevat.

Fokker / eigenaar A. Lambers sprong er met zijn hengstveulen Loxley van ’t Grupje bovenuit door een totaalscore van 46,5 punten en als cijfer een 9,3. Loxley, van de homozygote hengst Lotti 1.02, toonde zich ook overduidelijk in de strijd om het dagkampioenschap. Alexandra, een andere merrie van Lambers haalde met 44 punten de hoogste totaalscore. Het cijfer voor Alexandra (van Jacob 302) is een welverdiende 8,8.

Klik hier voor de totale uitslag van de keuring.

Bron: Horses / BP Stamboek

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook