Ga naar hoofdinhoud

Eerste Pavo Cup-selectie buiten Nederland verreden

Foto Lonneke Ruesink

Voor het eerst in de historie van de Pavo Cup is gisteren een voorselectiewedstrijd verreden buiten Nederland. Tijdens het Hartpury Festival of Dressage presenteerden zich, onder goede publieke belangstelling, acht vier- en tien vijfjarigen zich voor de jury om een ticket te bemachtigen voor de halve finale in Ermelo. De meeste punten behaalde de elegante en lichtvoetig bewegende Serano Gold-zoon Cashmir (m. Jamaica elite v. Michelangelo) gefokt door G.H. Seuren uit Melderslo. Hanneke Gerritsen, Eddy de Wolff van Westerode en Ine van Deurzen roemden de hoogbenige bruine om zijn goede houding en expressieve bewegingen waarin hij zeer goed kan schakelen. Anders Dahl stelde de ruin, in eigendom van zijn partner Fiona Bigwood, professioneel voor.

Ook Negro-zoon Corchapin (m. Nicky stb v. Amsterdam) van zijn amazone Jo Hamilton behaalde een mooie score. Hij viel vooral op door zijn prachtige zelfhouding, goede stap en aanleg tot verzameling. Hij werd tevens uitgeroepen als ‘Best British Bred’, aangezien hij werd gefokt in UK door S.M. Tyler-Evans uit Wickham, Hantfordshire. Ook schimmel-merrie Sport Horse Centre Carilla (m. Ozarilla keur v. Jazz) van f/g. P. Ruck uit Coventry plaatste zich voor deelname aan de halve finale. De sympathieke stermerrie werd voorgesteld door Louise Davison, ze beschikt over een goede souplesse in haar drie zeer correcte gangen.

Bij de vierjarigen konden geen paarden worden geselecteerd. Beste in deze leeftijdsklasse was Ducon, een zoon van Scandic (m. Lora ster v. Gershwin) gefokt door J. Boorsma uit Nijeholtwolde), van Jane Wolley, gereden door haar dochter Emma Williams. Deze combinatie kreeg 68,5 punten.

Bron: Horses / KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook