Ga naar hoofdinhoud

Enorme domper voor Kees van den Oetelaar op BWP-keuring

Exclusief
Elton (Escolar x De Kooning) - Foto: still ClipMyHorse.tv

De hele zomer leefde Kees van den Oetelaar al toe naar de BWP-hengstenkeuring. Eindelijk kon hij dan ‘het beste paard dat hij ooit in bezit had’, Elton (Escolar x De Kooning x Weltmeyer), tonen aan het grote publiek. De BWP-keuring begon veelbelovend voor de zoon uit de eerste jaargang van Escolar; op ’t harde liet hij zich fenomenaal zien en liep hij de stenen uit de straat.

Maar toen hij terug donderdagmiddag terugkwam voor de presentatie op de zachte bodem was hij stokkreupel. De oorzaak: het aantikken van het griffelbeentje. “Dat is enorm pijnlijk voor een paard”, vertelt Van den Oetelaar. Gelukkig geen blijvende blessure: “In het weekend liep hij al weer een stuk beter.”

‘Nog nooit zo’n goed paard gehad’

Nu stelt Van den Oetelaar zijn oogappel, die hij kocht bij Heinrich Ramsbrock en fokker Walter Dröge, voor op de herkansing tijdens de derde fase. “Deze komt er wel. Het is echt een abnormaal goed paard en ook heel interessant voor de Nederlandse fokkerij. Hij heeft alles mee: zijn bloedvoering, het exterieur, de bewegingen en het karakter. Zo’n goed paard heb ik nog nooit gehad.”

Drie goedgekeurde hengsten

Van Den Oetelaar kreeg zijn andere twee dressuurhengsten cat.nr 64 Ons Noud (Firestone x Trento B) en de reeds Hannoveraans goedgekeurde cat.nr 68 Flynn (Fahrenheit x Sir Oldenburg) en de KWPN gefokte springhengst cat.nr 92 Jorlan (Verdi x Heartbreaker) wel doorverwezen naar de derde fase.

Lees morgen in Paardenkrant-Horses.nl (of nu al in de digitale versie) alles over tweede fase van de BWP hengstenkeuring in Lier. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook