Ga naar hoofdinhoud

Fien en Famorka naar Zeeuwse titels

Het waren de driejarige merries, die vandaag de titels pakten op de centrale KWPN-keuring van Zeeland. Al jaren is Zeeland één van de kleinste provincies van het land en ook dit jaar kwam er maar een beperkt aantal paarden voor de jury. In de veulenrubrieken werd de jury aangenaam verrast, door met name in de dressuurrichting een goede kwaliteit in de breedte te kunnen vaststellen. Bij de driejarige springpaarden was Zirocco Blue-dochter Fien van fokster Jeannette Bervoets een duidelijk kopnummer. Ook in de strijd om het algemeen kampioenschap, dat ze opnam tegen de beste oudere merrie Era-Peternella (v. Emilion), was ze de beste.

Bij de dressuurpaarden kampte de provincie met het probleem dat veel fokkers niet uit de provincie Zeeland afkomstig waren. Geen van beide merries uit de kopgroep van de vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries had een Zeeuwse fokker/eigenaar en zodoende werd automatisch een driejarige merrie gehuldigd als kampioen. Toch was het niet de beste driejarige Felita RND (v. Negro) van R.N.D. Beleggingsmaatschappij NV uit het Belgische Meersel-Dreef, die het algemeen kampioenslint omgehangen kreeg, maar de nummer twee; Famorka (v. Blue Hors Romano). De halfzus van KWPN-hengst Citango werd gefokt en is eigendom van Louky Hagens uit Cadzand, de voorzitster van de KWPN-regio Zeeland.

In de Pavo Cup bleven echte topscores uit. De hoogste dagscore was voor de vierjarige KWPN-hengst Etoile D.E.S. (v. Don Schufro), die onder Dinja van Liere 79 punten verzamelde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook