Ga naar hoofdinhoud

Eerste Friese hengst goedgekeurd in Australië

In Australië is vandaag de elfjarige Braggo S. goedgekeurd voor de dekdienst via het verkorte onderzoek. Het is de eerste KFPS-hengst die in dit land is ingeschreven in het stamboekregister. Z’n nieuwe stamboeknaam luidt Bastiaan 510.

Bastiaan is de eerste goedgekeurde zoon van Jisse 433. Hij werd gefokt door E. van Slooten uit Joure uit Djura S. (v. Tsjerk 328). Z’n grootmoeder is Gaije 295 uit stam 102, de lijn van fokker Bruggen uit Jubbega.

Al 30 nakomelingen geregistreerd

Bastiaan reikte in Nederland tot de derde bezichtiging en vertrok in 2013 naar Australië, waar hij werd aangekocht door z’n huidige eigenaresse, Katrina Routson. Hij diende de fokkerij in Australië als veulenboekhengst met een dekvergunning. Er zijn tot nu toe dertig nakomelingen van hem geregistreerd, waar tijdens de keuringen in Australië die op dit moment plaatsvinden, de eerste nakomelingen ster zijn geworden. Bastiaan 510 werd ondertussen succesvol in de dressuur uitgebracht, mede op basis waarvan hij een uitnodiging kreeg voor het verkorte onderzoek. Dit onderzoek rondde hij vandaag met succes af.

Bron: Horses.nl/Phryso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.