Ga naar hoofdinhoud

Halfbloed Cher Epoux kampioen Franse hengstenkeuring

Cher Epoux (v. Network xx)
De Franse hengstenkeuring in Saint-Lô leverde afgelopen weekend acht nieuwe tweejarige hengsten op. Daarnaast kregen 27 driejarige hengsten (26 springen/1 dressuur) opnieuw hun dekbrevet. De tweejarigen, die nu voor een jaar zijn goedgekeurd, hadden een kampioen in de halfbloed Cher Epoux (v. Network xx), die als veulen ook al kampioen van Frankrijk was.


Zelden wordt een halfbloed kampioen op een warmbloedkeuring, maar Cher Epoux was duidelijk de beste tweejarige op de Franse hengstenkeuring. Daarbij wil het Selle Français-stamboek weer meer bloed in de fokkerij. Duidelijker dan op deze keuring konden ze dat niet naar buiten brengen.
Cher Epoux nam het op tegen 38 hengsten die waren geselecteerd voor de keuring in Saint-Lô en kreeg met een 7,85 gemiddeld de hoogste punten van de jury. “Wij vinden bloed van groot belang in de fokkerij en willen ook zorgen dat fokkers weer meer bloed gaan gebruiken”, vertelt de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie van het Selle Francais-stamboek, Jean-Louis Lenoury. Cher Epoux die werd gefokt uit de merrie Epouse du Taillan (Qyou de Longvaut x Ebrahim Grimeu x Nithard AA) en brengt dus ook nog eens van moederszijde een flinke scheut bloed mee.

Met een 7,83 gemiddeld zat Checkdam du Givre (v. Quidam de Revel) Cher Epoux op de hielen. Deze hengst kreeg voor zijn sprongen eveneens een 7,83 waarmee hij de beste punten voor het vrijspringen verzamelde.
De derde plaats van het podium werd ingenomen door Cody Nouvolieu (v. Orlando), die een gemiddelde van 7,52 verzamelde. Hij sprong voor een 7,33. Deze hengst is gefokt uit de merrie Kiady Nouvolieu van Efle de B’Neville (v. Papillon Rouge) uit de halfbloedmerrie Lady de la Hart (Duc de Thurin x Night and Day xx), die zelf internationaal sprong.

Klik hier voor alle goedgekeurde tweejarige hengsten.

Klik hier voor alle goedgekeurde driejarige hengsten.

Cher Epoux bij het vrijspringen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.